Amor Cantandi brengt Johannes Passion in Ten Boer

Op 8 april zal om 20.15 uur de Johannes Passion van Bach klinken in de Kloosterkerk van Ten Boer. Vaak worden Passie-uitvoeringen in de grotere steden opgevoerd, maar nu staat Ten Boer ook op de kaart voor de Johannes Passion. Het kamerkoor Amor Cantandi, het Bach-ensemble Vries en de stichting NACK hebben de handen ineengeslagen om zowel Ten Boer, Vries en Vlieland de Johannes-Passion te kunnen bieden. Deze Passie, de eerste die Bach schreef, verdient het om in elke kerk te klinken. Het geheel staat onder leiding van Luuk Tuinder en de solisten zijn geselecteerd uit het Groot Omroepkoor. De zwaarste rol, die van verteller/evangelist is weggelegd voor Gerben Houba. De Johannes Passion zal zonder pauze worden uitgevoerd. Kaarten zijn in de voorverkoop (à € 17,50) te verkrijgen via www.amorcantandi.nl

Het kamerkoor Amor Cantandi, is een veelzijdig koor dat een breed repertoire biedt. Op het moment dat een werk de begeleiding van een groot orkest nodig heeft, vraagt dat het nodige van het koor om dat financieel voor elkaar te krijgen. Daarom is het ook geweldig dat door dit samenwerkingsverband en verschillende Fondsen en de Stichting Kerkconcerten Vries, het weer gelukt is om de Johannes Passion in eigen dorp uit te voeren.