Floor Tiggelaar wint Grunneger Voorleescup

De 22e editie van de Grunneger Veurleescup georganiseerd door stichting Kostverloren is gewonnen door Floor Tiggelaar, groep 6, (bijna 10 jaar) CBS De Noordkaap uit Meij. Floor las Anton op de bok.

De wedstrijd vond woensdagmiddag 15 maart 2017 plaats in het Der Aa-theater in Stad (voorheen ‘Grunneger Sproak’).
Behalve een grote kampioensbeker, boeken van de stichting Grunneger Bouk en diverse cadeautjes o.a. van Huis van de Groninger Cultuur, ontving Floor Tiggelaar, als nummer 1, de hoofdprijs: een rondvaart voor 5 personen van Rondvaartbedrijf Kool in de Stad.
Floor neemt ook deel aan de jury van de 23e Veurleescup in 2018.

2e prijswinnares: Miriam Brouwer, groep 8, CBS De Noordkaap, Meij.
3e prijswinnares: Lydia Scholte, groep 8, CBS De Noordkaap, Meij.
De jury bestond uit: Jan van Baren, winnaar van de 21e Veurleescup, Grunneger köster en mede-organisator van het Hoogelandster Dictee: Coby Vermeeren en Rik Baptist en Teun Heuvel van Wat Aans! (winnaar Bosklopper Bokaal 2017).
Schrijver/ publicist Fré Schreiber presenteerde de feestelijke middag.

De Groninger Veurleescup is ook in 2017 mogelijk gemaakt door: Der Aa-Theater, Huis van de Groninger Cultuur, Rondvaartbedrijf Kool, IJssievoormijnmeissie, cameramanTjerk Bekius, bestuur en medewerkers van Kostverloren, juryleden en leerkrachten van de deelnemende scholen met extra vermelding voor Henk Stroetinga, enthousiaste conciërge van de Michaëlsschool die samen met Wim Bastiaans (docent Gronings) op verzoek van de leerlingen extra lessen Grunneger toal gaven.