Westerwolde en Alteveer delen de punten gebroederlijk

VLAGTWEDDE – Na een aantrekkelijke eerste helft en een minder goede tweede helft deelden Westerwolde en Alteveer zondag in een vooraf aantrekkelijke derby op gebroederlijke wijze de punten. Hoewel, in een wedstrijd waar drie punten te winnen of te verliezen zijn, kan het totale aantal punten natuurlijk nooit eerlijk verdeeld worden. Maar als er in deze wedstrijd qua veldspel een ploeg was die de volle buit verdiend zou hebben, dan was het wel het Vlagtwedder team. Onnauwkeurigheid in de afwerking zorgde er echter voor dat Westerwolde in de competitiestand door deze uitslag niet kon inlopen op Alteveer en zelfs punten verloor ten opzichte van andere naaste concurrenten.

Westerwolde liep in deze wedstrijd al vrij snel achter de feiten aan. Het vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Haanstra uit Assen aanvallend ingestelde team van trainer Loek Swarts, liet zich al in de tweede minuut na ongelukkig balverlies op het middenveld verrassen door Alteveer. Can Altunay van Alteveer stak op snelheid met de bal aan de voet het veld over en verschalkte daarna keeper Hebers van Westerwolde op behendige manier. Westerwolde zat na deze 1 – 0 voor Alteveer niet bij de pakken neer en vaak fraai combinerend en goed gebruik makend van de vleugelspelers werd het doel van Alteveer keer op keer gevonden. De afwerking wilde daarbij echter niet zo goed vlotten en ook keeper Sander van Duuren was regelmatig een sta in de weg. Tot in de 35e minuut na een verdedigingsfout spits Jeremy Hekman van Westerwolde alleen voor de goalie van Alteveer opdook en de bal beheerst in het doel prikte. Met deze 1 – 1 tussenstand togen beide ploegen naar de welverdiende thee.

In de tweede helft werd het een meer spannende en bovenal rommelige, dan een kwalitatief goede wedstrijd. Beide ploegen kwamen een aantal keer goed weg. Zo belandde een doelpoging van Westerwolde via de onderkant van de lat op de doellijn, waarna de bal het veld weer in stuitte en moest ook keeper Hebers van Westerwolde een paar keer handelend optreden om onheil te voorkomen. Gescoord werd er niet meer en na ruim negentig minuten voetballen floot scheidsrechter Haanstra, die gemiddeld een goede pot floot en twee keer geel moest uitdelen, deze derby naar de geschiedenisboeken. Voor de neutrale toeschouwer was het gelijkspel misschien wel de juiste afspiegeling van het gebodene deze middag. Westerwolde schoot daar niet zoveel mee op en ook Alteveer zag zich door de overige, deze middag beperkte uitslagen een plaats op de ranglijst zakken.

Met nog respectievelijk acht en zeven wedstrijden te spelen begint voor zowel Alteveer als Westerwolde de finale van de competitie met betrekking tot het ontlopen van rechtstreekse degradatie of het spelen van nacompetitiewedstrijden. Gelet op het gemiddelde spel van deze middag is er voor beide ploegen voldoende hoop zich te handhaven in de vierde klasse. Westerwolde moet dan wel volgende week proberen af te rekenen met kampioenskandidaat Siddeburen. In het dorp met de identieke naam zal men in ieder geval qua inzet op dezelfde manier aan de bak moeten als deze middag tegen Alteveer het geval was.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Sem Veerkamp (35e min. Ferdy Kuiper) – Rik te Velde – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan– Frank Riks – Marco Boskers – Merijn te Velde – Jeremy Hekman (75e min. Sander Bont) – Thorben Hulsman (46e min. Martin Boer)

Toeschouwers: 130