Winnaars danswedstrijd Dag van de Leerplicht bekend

GROOTEGAST – Donderdag 16 maart 2017 was het de Dag van de Leerplicht. Ter gelegenheid van deze dag heeft BLOK Westerkwartier een danswedstrijd georganiseerd voor alle middelbare scholieren in het Westerkwartier. De wedstrijd is gewonnen door Melanie Locci, Marijn Solle, Cecile Babois, Mireille Dijkstra, Mariska Hollander en Imke van Genderen van de klassen 1C en 1L van de Woldborg in Grootegast. Zij kregen op de Dag van de Leerplicht een bezoek van wethouder Sjabbo Smedes van Grootegast en professioneel danseres Charlice Johannes. De zes meiden hebben voor beide klassen een dansworkshop gewonnen die zal worden gegeven door Charlice Johannes.

Dag van de Leerplicht

Tijdens de Dag van de Leerplicht wordt stilgestaan bij het recht op onderwijs. Bureau leerplicht BLOK Westerkwartier heeft door middel van de danswedstrijd de leerplicht onder de aandacht gebracht. In Nederland is het recht op onderwijs goed geregeld, maar er zijn nog steeds jongeren die zonder diploma of startkwalificatie van school gaan. Door tijdens de Dag van de Leerplicht meer bewustzijn te creƫren en jongeren te stimuleren door te zetten, kan schooluitval worden teruggedrongen.