Leerlingen uit Pekela planten bomen tijdens Boomfeestdag

 

OUDE PEKELA – Op woensdag 22 maart 2017 wordt de 60ste editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd. op deze dag planten 20 basisschoolleerlingen van de Willibrordusschool langs de Hugo de Grootstraat in Oude Pekela bomen. Wethouder Jaap van Mannekes plant rond 9.15 uur samen met twee leerlingen de eerste boom als startsein voor deze ochtend.

Dit jaar helpen leerlingen van de Willibrordusschool mee om de bomen te planten. Zij verzamelen vanaf 9.00 uur op de hoek ijsbaanlaan / Hugo de Grootstraat en worden welkom geheten door wethouder Jaap van Mannekes. Medewerkers van de afdeling ‘Groen’ van de gemeente Pekela zijn aanwezig om de kinderen te begeleiden en waar nodig te helpen. Rond 10.45 uur stoppen zij en staat er een consumptie en een presentje klaar voor de kinderen.

De Boomfeestdag staat voor het behoud van bomen in de natuur en werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd. Er zijn jaarlijks 115.000 kinderen die meedoen in ruim 79% van de gemeenten. Ieder jaar planten zij ruim 200.000 bomen en struiken! In de bijna 60 jaar dat de Boomfeestdag bestaat, zijn er al ruim 10 miljoen bomen en struiken geplant. Meer informatie is te vinden op www.boomfeestdag.nl.

Op 22 maart 2017 viert Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Gemeenten realiseren al jaren de doelstelling van Boomfeestdag door kinderen van basisscholen bomen te laten planten en hen zo op een positieve wijze in contact met de natuur te brengen. Het thema Boomfeestdag 2017 is Bomen Verbinden.