Huldiging zwemkampioen

De 12 jarige Janna van Kooten uit Niekerk heeft tijdens de Nederlandse zwemkampioenschappen in Eindhoven maar liefst twee keer goud gewonnen. Zij was de snelste op de 200 meter vrije slag maar ook op de 800 meter vrije slag was zij de baas over alle andere deelnemers.
Het had niet veel gescheeld of ze had drie keer goud gewonnen. Op de 400 meter vrije slag werd ze helaas met 0,02 seconde verslagen en moest ze dus genoegen nemen met de tweede plek, het zilver.
Voor wethouder Elly Pastoor was dit uiteraard de gelegenheid om de Grootegaster “Ranomi Kromowidjojo” te huldigen. De wethouder was diep onder de indruk van de prestaties van Janna, die al eens eerder op het gemeentehuis werd gehuldigd en toen een spiegel met inscriptie van de gemeente heeft gekregen. Haar jongste prestaties zij op die spiegel bijgeschreven en daarnaast heeft zij een cadeaubon van de gemeente gekregen om zwemspullen aan te kunnen kopen.
Janna is lid van de Groninger zwemsportvereniging TriVia.
De gemeente heeft Janna alvast uitgenodigd om na de volgende kampioenschappen maar weer op het gemeentehuis te komen voor een huldiging. Zij heeft nog een lange, veelbelovende sportieve carrière voor de boeg.

Op de foto Janna, haar moeder en wethouder Elly Pastoor.