Dualis zingt Mis van Frank Martin

GRONINGEN – Op zondag 9 april voert Kamerkoor Dualis in de Synagoge in Groningen de Mis voor dubbelkoor van Frank Martin uit, favoriet bij menig zanger en muziekliefhebber.

De Zwitserse componist Martin schreef zijn meesterwerk in 1922 en liet het vervolgens meer dan 40 jaar in een la liggen, omdat het naar zijn mening te persoonlijk was. In 1963 volgde dan toch de première waarbij het stuk grote indruk maakte, niet alleen door de extatische hosanna’s en de stuwende ritmes, maar ook door de immense tederheid van de muziek.

Nimrod

Naast de Mis brengt Dualis, dat onder leiding staat van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen, o.a. Nimrod, een van de Enigma Variaties van Edward Elgar, een werk dat de harten van veel Britten sneller doet kloppen, omdat het voor hen als een tweede ‘national anthem’ voelt.

Dualis zingt een arrangement voor koor, met de tekst ‘Lux aeterna’. Verder werken van Schumann, Pärt en Mealor.

Aanvang van het concert in Groningen (9 april) is 15.00 uur. Een dag eerder is het concert te beluisteren in de Hippolytuskerk te Middelstum (8 april, 20.15 uur). De toegang is 11 euro. Meer info op www.kamerkoordualis.nl.