Westerwolde stunt tegen koploper Siddeburen

SIDDEBUREN – Na een dramatische start wist Westerwolde zondagmiddag in en tegen Siddeburen, koploper en gedoodverfd kampioen van de vierde klasse C, toch aan het langste eind te trekken. Maar het duurde wel tot ver in de blessuretijd eer het Vlagtwedder team de drie belangrijke punten op haar conto kon bijschrijven. Het waren de zogenaamde “gouden wissels” van trainer Loek Swarts die spelers, begeleiding en supporters na afloop in vreugde deden uitbarsten. Na een pass op maat van Roy de Jongh was het jeugdspeler René v.d. Laan die de uitbundig gevierde 4 – 3 voor Westerwolde op het scorebord wist te zetten.

Al na vier minuten spelen onder leiding van scheidsrechter Hansen uit Wagenborgen liep Westerwolde behoorlijk achter de feiten aan. Uit een klutssituatie voor het doel van Westerwolde wist spits Toby Poort van Siddeburen al in de 2e minuut simpel de 1 – 0 binnen te tikken. En in de 4e minuut schoot Frank Oostland met zijn rechterbeen vanaf de linkerkant de 2 – 0 binnen. De als voorzet bedoelde bal werd door niemand aangeraakt en keeper Henk Hebers werd dan ook volledig verrast door deze indraaiende vrije trap die in de lange hoek verdween. Westerwolde zat ook nu echter niet bij de pakken neer en met de nodige energie en inzet trok men richting het doel van invaller keeper Bas Bulthuis van Siddeburen. In de 10e minuut brak Kevin v.d. Laan op rechts door en bediende met een schitterend pass spits Martin Boer op de juiste wijze. Voor Boer was het een niet al te grote moeite de bal in het doel te glijden. En in de 25e minuut lag de gelijkmaker achter de grabbelende keeper Bulthuis. Uit een half afgeslagen voorzet vanaf de rechterkant wist Jeremy Hekman de sluitpost van de koploper voor de tweede keer te passeren. In het restant van het eerste bedrijf golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Het gebodene was echter volgens de dienstdoende speaker wel garantie voor een net zo aantrekkelijke tweede helft.

Ook in de tweede helft deden beide teams weinig voor elkaar onder. Nu was het echter Westerwolde dat al vrij snel wist te scoren. Na goed doorzetten van Martin Boer wist middenvelder Frank Riks de bal met een mooie schuiver in het doel van Siddeburen doen verdwijnen. Met dit doelpunt en het verder vertoonde spel kon de immer strijdende middenvelder naderhand als man van wedstrijd worden uitgeroepen. Siddeburen drong hierna wel aan, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Westerwolde kreeg middels counters ook uitgelezen mogelijkheden de score te verhogen. Toch wist in de 86e minuut andermaal Toby Poort doeltreffend uit te halen. Menig toeschouwer dacht daarna dat dit aantrekkelijke duel op een hobbelig en dus slecht te bespelen veld in een mooie 3 – 3 zou eindigen. Totdat de van een langdurige blessure teruggekeerde Roy de Jongh – die Martin Boer was komen aflossen – de eveneens ingebrachte René v.d. Laan op maat wist te bereiken. Voor open doel was het voor laatstgenoemde een klein kunstje de bal in de 94e minuut het beslissende zetje te geven. Niet onvermeld mag blijven dat diezelfde Roy de Jongh vlak daarvoor nog de paal had geraakt. Kort na de beslissende 3 – 4 floot de verder behoorlijk goed leidende arbiter Hansen voor het eindsignaal.

In het rechter rijtje van de competitiestand is de strijd om de fel begeerde tiende plaats nu volledig ontbrand. Door de winst van Westerwolde deze middag doet ook de Vlagtwedder brigade weer volledig mee om deze plaats die rechtstreekse handhaving in de vierde klasse garandeert. Met de inzet van vanmiddag en het bij vlagen goede spel moet het haalbaar zijn deze positie aan het eind van de competitie te bereiken. Volgende week speelt Westerwolde thuis tegen het in dezelfde situatie verkerende WEO.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Arjen Heidekamp – Ferdy Kuiper – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan– Frank Riks – Marco Boskers (80e min. Thom Postma) – Merijn te Velde (80e min. René v.d. Laan) – Martin Boer (63e min. Roy de Jongh) – Jeremy Hekman

Toeschouwers: 140