Bijzonder concert in de Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN – Zaterdag 8 april vindt er in de Der Aa-kerk in het centrum van Groningen een bijzonder ligconcert® plaats, uitgevoerd door pianoduo Sandra en Jeroen van Veen.

Liggend op een matje kunnen bezoekers zich laten verrassen door de prachtige akoestiek en de bijzondere lichtinval in de Der Aa-kerk. De Canto Ostinato wordt deze avond door Sandra en Jeroen van Veen gespeeld op twee vleugels.

Sandra en Jeroen van Veen
Sandra en Jeroen spelen al ruim twintig jaar samen op zowel één als twee vleugels. Sandra Mol (1968) en Jeroen van Veen (1969) leerden elkaar kennen toen zij beiden aan het conservatorium van Utrecht studeerden. De gedeelde passie voor de muziek en het musiceren bracht hen in veel concertzalen. Ze hebben concerten gegeven in onder andere Amerika, Canada en Rusland. Hun opname met Canto Ostinato van Simeon ten Holt ontving zeer lovende recensies en werd door Ten Holt zelf tot de beste opname van zijn werk bestempeld.

Canto Ostinato
Canto Ostinato van de in 2012 overleden componist Simeon ten Holt is het populairste muziekstuk uit de Nederlandse hedendaagse klassieke muziek. Tot op de dag van vandaag wordt het werk over de hele wereld uitgevoerd. Canto Ostinato is muziek met een ritueel karakter.

Ligconcerten
Dit ligconcert wordt georganiseerd door Theaterkantoor.nl. “Iedere locatie waar we de Canto Ostinato uitvoeren, kent een eigen dynamiek,” vertelt medewerker Stephan Staal. “We zoeken bewust naar bijzondere locaties omdat die een extra dimensie aan het concert geven. Eerder hebben we uitvoeringen gehad in de Fokker Terminal in Den Haag en op het Open Pleyn van het Scheepvaartmuseum, maar een kerk als de Der Aa-kerk in Groningen biedt weer een geheel andere beleving aan de Canto Ostinato.”

Entree: vanaf € 28,-
Kaarten: www.theaterkantoor.nl/ligconcerten

Zaterdag 8 april 2017
20.30 uur
de deuren zijn vanaf 20.00 uur geopend

Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen