OBS de Sterrensteen wint debatbattle Geldfestival

GRONINGEN – Tijdens het geldfestival is Isa van OBS de Sterrensteen door een jury met FC-directeur Hans Nijland en wethouder Mattias Gijsbertsen, tot dé Groningse Debatheld 2017 verkozen. Luuk van OBS De Huifkar en Sajad van de Bisschop Bekkersschool werden tweede en derde. In een debatbattle gingen leerlingen met elkaar in gesprek over financiële stellingen. Op het Geldfestival kwamen leuk, interactief en leerzaam bij elkaar.

Wethouder Mattias Gijsbertsen: “Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld. Ik was onder de indruk van de argumenten die tijdens het debat aan de orde kwamen. Je kon echt merken dat de kinderen er goed over nagedacht hadden.” Ruim duizend leerlingen van basisscholen uit Groningen en Ten Boer waren aanwezig in het Noordlease Stadion voor het Geldfestival. De Groningse Kredietbank organiseerde dit evenement in de landelijke Week van het Geld, samen met FC Groningen. Een geldquiz, dans, optreden van Dio, en een videoboodschap van Arjen Robben wisselden de debatrondes af.

Debatbattle

Stichting Discussiëren Kun Je Leren gaf eerder op 32 scholen een masterclass ‘debatteren over geld’. Op een speelse manier leerden kinderen met elkaar in gesprek te gaan over het thema geld. Leerlingen, leraren en masterclassdocenten kozen … aan het einde van de les een debatheld uit. Deze debathelden stonden op het podium van het Geldfestival.

Global Money Week

Het Geldfestival is de Nederlandse vertegenwoordiging tijdens Global Money Week (GMW). Vanuit het Noordlease Stadion was er live verbinding met het GMW-Event in Amsterdam. Kinderen uit Groningen, Amsterdam en de rest van de wereld deelden hun ervaringen met elkaar over goed omgaan met geld in aanwezigheid van Koningin Maxima.

Week van het geld

De landelijke Week van het geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’. De gemeente Groningen is partner in de Week van het geld in het kader van schuldpreventiebeleid.