Natuureiland Oostergast 50 bomen rijker

Foto: Google Streetview

ZUIDHORN – Begin maart zijn de eerste 50 bomen geplant op het Natuureiland.  Vanaf komende zomer kunnen bezoekers van het eiland genieten van fruit en noten tijdens een picknick op de zonneweide bijvoorbeeld. Voor de sportievelingen biedt het eiland ook een uitdaging: het sportgedeelte is aangeplant en ook rond de zomer gereed voor gebruik.

Rondleiding
Maandagavondavond 10 april geeft Leo Dop, ontwerper van het Natuureiland en medewerker van de gemeente Zuidhorn, een rondleiding aan inwoners, raadsleden en het college van de gemeente. Om 19.00 uur start de rondleiding vanaf het gemeentehuis. Leo neemt de deelnemers van hieruit mee naar het eiland en geeft daar uitleg over de boomsoorten, de struiken en de verdere ontwikkeling van het eiland. Belangstellenden kunnen zich opgeven via deoostergast@zuidhorn.nl. Aan de deelnemers van de rondleiding het advies laarzen aan te trekken.

Natuureiland
Sinds dit voorjaar is woonwijk de Oostergast met het Natuureiland in wording een mooie groene plek rijker. Het wordt één van de mooiste parken in Zuidhorn midden in de tweede fase van de woonwijk. Het wordt een uniek en gevarieerd park met veel mogelijkheden voor sport, spel en ontmoeten. Medewerker Leo Dop en wethouder Fred Stol zijn altijd al enthousiast geweest over het eiland en vinden het fantastisch om te zien dat het nu echt vorm krijgt. Fred Stol: “Ik ben trots dat onze eigen medewerkers dit hebben bedacht en ontworpen in samenspraak met inwoners. Alle positieve ervaringen van andere parken in onze gemeente zijn in het Natuureiland samengevoegd en dat maakt het zo’n uniek park!” Op dit moment is het park nog niet toegankelijk voor publiek, omdat de paden en bruggen nog ontbreken. Daarom organiseert de gemeente nu een excursie voor belangstellenden.