SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman in gesprek met inwoners Loppersum en Onderdendam

LOPPERSUM – Sandra Beckerman, Tweede Kamerlid namens de SP, gaat op zaterdag 8 april in gesprek met de inwoners van Loppersum en Onderdendam. Alle dorpsbewoners zijn uitgenodigd om tijdens de bijeenkomsten hun ervaringen, problemen en ideeën rondom de gaswinning te delen. Beckerman is om 11:00 in Loppersum te gast in De Wonerie en om 14:00 in het Dorpshuis van Onderdendam.

“De vorige regering heeft Groningen laten zakken. Nu moet het radicaal anders.” aldus Beckerman. “Geen pleisters of regelingen, maar echte aanpak van alle problemen: gaswinning omlaag; een onafhankelijk fonds dat de schade snel, goed en ruimhartig compenseert; veel meer aandacht voor de (psychische) gezondheid van de inwoners en forse investeringen in het gebied. Daar wil ik mij als Kamerlid samen met de Groningers voor inzetten. Ik ga daarom zaterdag graag met de inwoners van Loppersum en Onderdendam in gesprek over hun problemen en wat we samen kunnen bereiken.”

Marieke Bootsma, Provinciale Statenlid namens de SP, is eveneens bij beide bijeenkomsten aanwezig. Enkele maanden geleden organiseerde de partij al een reeks huiskamergesprekken in Groningen. Toen gingen de dertig hoogstgeplaatste kandidaten voor de Tweede Kamer verspreid over de hele provincie bij mensen thuis in gesprek met bewoners en hun gasten.

Beckerman: “Ook na de verkiezingen blijven we als SP gewoon luisteren naar de mensen en zoeken we ze op. Samen met hen dwingen we verbeteringen af, zoals het recente nieuws dat de NAM uit de schadeafhandeling stapt. Dat is weer een fantastische overwinning waar Groningers voor hebben geknokt.”