Borden petitie ‘Laat Groningen niet Zakken’ voor inwoners Marum en Leek

GRONINGEN  – De avond voor de verkiezingen plaatsten een aantal bezorgde, gedupeerde en betrokken inwoners uit het aardbevingsgebied de borden ‘Maak uw stem sterker! Laat Groningen niet zakken’ in de buurt van alle stemlocaties in de stad en provincie. Zij riepen iedereen hiermee op de petitie “Laat Groningen niet zakken”, die gestart is door Freek de Jonge, te ondertekenen. De teller van de petitie staat inmiddels op meer dan 181.000. Dat betekent dat nog niet alle inwoners uit Marum en Leek de petitie hebben ondertekend. Ondertekenen kan nog steeds!

De borden zijn geplaatst door vrijwilligers en moeten ook weer verwijderd worden. Een groot deel is eerder al verwijderd door beheerders van de stemlocaties. Bewoners Marum en Leek zijn van harte uitgenodigd om de borden die nog buiten te vinden zijn te verplaatsen naar een prominente zichtbare plek. Op deze manier blijft de petitie langere tijd onder de aandacht.

Veel Nederlanders en Groningers zijn solidair met de getroffen inwoners in het gaswinningsgebied. Door het tekenen van de petitie kunnen ze die solidariteit kenbaar maken. Naast een solidariteitsbetuiging is het tekenen ook van belang om maximale druk te organiseren richting de politiek in Den Haag. Wil er de komende jaren werkelijk iets verbeteren voor de inwoners dan helpt het enorm wanneer er oplossingsrichtingen in het nieuw te formuleren regeerakkoord worden opgenomen. Freek de Jonge zal mede namens alle ondertekenaars de petitie aanbieden aan de (in)formateur.