Scholen presenteren hun project over de Kinderrechten

GRONINGEN – Jaarlijks organiseert het bestuur van de Stichting Het Bevrijdingsbos een project voor scholen in het kader van de viering van de bevrijding van de stad Groningen op 16 april 1945. De kern van dit scholenproject is, dat jonge mensen bewust gaan nadenken over vrijheid en vrede.

Deze keer zijn de volgende basisscholen uitgenodigd om mee te doen met het project: Het Palet en de Brederoschool uit de gemeente Groningen en uit de gemeente Ten Boer CBS De Fontein.Centraal staan dit jaar de 10 Kinderrechten. Iedere basisschool is hiermee aan het werk gegaan. De opdracht is: maak een of meerdere filmpje(s) over één van de kinderrechten. De kinderrechten staan beschreven op de stenen van het Kinderrechtenpad in het Bevrijdingsbos.

De presentatie van het werk van de leerlingen is op woensdag 12 april 2017 in de Stefanuskerk aan de Noorddijkerweg in Groningen. Het programma  start om 10.00 uur. Na de presentatie  lopen de scholieren via de Stadsweg naar het Plein van de Vrede en lopen over het Kinderrechtenpad terug naar het regimentenplateau. Bij iedere steen van het kinderrecht wordt stilgestaan en een bloem gelegd. De afronding van het programma is rond 11.30 uur bij het regimentenplateau in het bevrijdingsbos.

Locatie: Stefanuskerk en Het Bevrijdingsbos aan de Noorddijkerweg in Groningen Tijd:10.00 tot ongeveer 12.00 uur