Voorjaarsschoonmaakactie LenteKriebels begint in Noorderplantsoen

Door de hele stad op jacht naar zwerfafval tijdens schoonmaakactie

GRONINGEN – De jaarlijkse voorjaarsschoonmaakactie LenteKriebels wordt dit jaar in het Noorderplantsoen begonnen door Wethouder Joost van Keulen. Het park is een van de 160 plekken in de stad waar schoonmaakacties zijn. In totaal doen er 4500 Groningers mee.

Buurten, scholen of verenigingen gaan gewapend met grijper en vuilniszak op zoek naar zwerfafval. De gemeente regelt de spullen, de Stadjers gaan aan de slag. Zaterdag 8 april om 10:45 begint wethouder Van Keulen de schoonmaakactie in het plantsoen, bij restaurant Zondag. De omwonenden van het park doen al jaren mee aan LenteKriebels. Elk voorjaar halen ze ongeveer twintig vuilniszakken zwerfafval uit het Noorderplantsoen. Inmiddels hebben ze zelf het initiatief genomen om de opruimactie in het najaar te herhalen.

De afgelopen jaren doen steeds meer mensen door de hele stad mee aan de voorjaarsschoonmaak. De buurt wordt er niet alleen schoner van, maar het vergroot ook de saamhorigheid binnen een wijk, school of vereniging.