100% Groningen komt met nieuw initiatief: ‘Wie is het peerd weerd’

GRONINGEN – U kent ze wel, die mensen die net dat stapje extra willen doen, die behulpzaam zijn zonder er iets voor terug te willen en die daardoor ontzettend waardevol zijn voor onze gemeenschap. Zonder hen zou het leven een stuk minder aangenaam zijn. De gemeenteraadsfractie van 100% Groningen wil deze mensen eens extra in het zonnetje zetten door hen te onderscheiden met een miniatuur peerd van Ome Loeks, hét symbool van Groningen dat ons allen verbind.

Marjet Woldhuis, raadslid 100% Groningen: ‘We gaan dit regelmatig doen, bijzondere mensen in het zonnetje zetten. In deze eerste aflevering gaat het peerd naar maar liefst twee mensen, twee peerden voor twee kanjers dus. Frans Egberink en Theo Smit zijn al meer dan 15 jaar de motoren van de jaarlijkse zwerfvuil opruimactie in het Groene Hart van Beijum. Samen met heel veel vrijwilligers zorgen zij ervoor dat de wijk er piekfijn bij komt te liggen en dat alle Beijumerstrots kunnen zijn op hun mooie groene wijk. Wij zijn trots op alle vrijwilligers en Frans en Theo in het bijzonder!’

 

Als u ook iemand kent die het peerd weerd is, geef het aan ons door en wie weet staat hij of zij binnenkort in het zonnetje. Nominaties zijn door te geven via onze facebookpagina of onze website www.100pgroningen.nl

 

Het filmpje van de uitreiking van de peerden is te zien via deze link en mag gedeeld worden. https://youtu.be/MsXwPES8wwU