Tadatadaa… de winnaars van de Vmbo Gomarus Awards 2017

 

GRONINGEN – Deborah Buhendwa, Rosalie Bos, Vivian Ho en Wouter Geerts zijn de winnaars van de Gomarus Awards 2017! Tijdens een feestelijke gala-bijeenkomst in de Stadskerk Groningen met klasgenoten, docenten, familie en vrienden werden de awards uitgereikt. Anne-Mar Zwart, EO-presentatrice van o.a. het programma ‘Hip voor Nop’, presenteerde de avond.

Deborah won de award voor ‘Stagiaire van het jaar’. Haar stageplek regelde ze zelf, want volgens Deborah moet je laten zien dat je iets alleen kunt. “Deborah heeft van haar Schepper een pracht uitstraling en karakter gekregen en ze heeft veel smaak en creativiteit. Deze eigenschappen zet ze allemaal in tijdens haar stage. Ze is een topper!”, aldus jurylid en directeur Magnolia Wessel Bos.

De award voor ‘Sectorwerkstuk van het jaar’ ging naar Rosalie en Vivian. De meiden hebben de universiteiten in Amerika en in Nederland met elkaar vergeleken. Kees Heek, jurylid en bestuurder van de Gereformeerde Scholengroep, prees de dames om hun toewijding en grote kennis over het onderwerp.

‘Kanjer van het jaar’ is Wouter. Hij heeft zijn basisdiploma gehaald en gaat nu voor zijn kaderdiploma. De jury was erg onder de indruk van zijn motivatie om te leren en zijn doorzettingsvermogen. Wouter ziet anderen staan, heeft voor iedereen een vriendelijk woord en is altijd bereid om te helpen, aldus jurylid en manager ROC Menso Alting (mbo) Christa Schoon. Met de woorden “Dat zijn goede berichten!” nam Wouter zijn award in ontvangst.

Op de feestavond werden alle vmbo’ers die het afgelopen jaar bij vakwedstrijden, beroepenwedstrijden en sportwedstrijden in de prijzen gevallen zijn, ook gehuldigd. Christa over alle genomineerde leerlingen: “Elke leerling is een prachtig jong mens, authentiek, met talent. Allemaal zijn ze geweldig op hun eigen manier. We hebben wat moois met elkaar!”

Naast de uitreiking van de awards werd de avond gevuld met optredens van talentvolle leerlingen. Het publiek kon genieten van dans, een trampoline/turn-act en veel muziek. Peter Holsappel, directeur vmbo, kijkt met trots terug op een prachtige avond!