Meerstad viert start woningbouw Tersluis

MEERSTAD –¬†Op donderdag 20 april a.s. wordt het symbolische startsein gegeven voor de bouw van de eerste woningen in Tersluis en de werkzaamheden voor het land-art park in Meerstad. Wethouder Roeland van der Schaaf zal, in het bijzijn van o.a. kopers en optanten, deze belangrijke mijlpalen markeren in de ontwikkeling van het groen- en waterrijke woongebied aan de rand van de stad.

De eerste woningbouwactiviteiten in Tersluis betreffen de werkzaamheden voor het rijwoningenproject van ontwikkelaar Ter Steege en de vrije kavels van Bureau Meerstad. De projectmatige woningen waren in een mum van tijd uitverkocht en ook de kavelverkoop in Tersluis kent een voorspoedige start. Sinds de verkoop in 2016 zijn al meer dan de helft van de kavels voor zelfbouw verkocht, onder optie of gereserveerd.

Realisatie Park Meerstad

Naast de feestelijkheden rond de start bouwwerkzaamheden in Tersluis, wordt ook stilgestaan bij de realisatie van het bijzondere park in Meerstad. De groenzone vormt de entree naar Tersluis en verbindt straks de wijken Meeroevers en Tersluis, met de tussengelegen toekomstige wijk in Meerstad. De werkzaamheden voor het park in Meerstad zijn inmiddels gestart. Een flinke operatie vanwege het bijzondere ontwerp. Zo zal bijvoorbeeld voor het realiseren van het heuvellandschap circa 170.000 kubieke meter zand nodig zijn.