Nieuw in het Groninger Museum: de Baas Expeditie

GRONINGEN – In samenwerking met Gebied-B presenteert het Groninger Museum de Baas Expeditie; een interactieve en unieke tour door de tentoonstelling Hide & Seek, Maarten Baas. De tour is geen rondleiding, maar een expeditie waarbij niet de ontwerper, maar de bezoeker zelf centraal staat. Je wordt op een speelse manier uitgedaagd om in groepsverband de thema’s van de tentoonstelling nader te onderzoeken en te bevragen. Door middel van inspirerende spelleiders die gebruikmaken van theatersporttechnieken wordt de beschouwer een actieve participant in een gezamenlijke expeditie.

Wie is Maarten Baas en hoe wordt hij gezien door anderen? Speel je een hoofd- of bijrol of ben je alleen toeschouwer? Wat betekent tijd voor je? Het stellen van vragen en het aanboren van creativiteit zijn belangrijke elementen in deze nieuwe expeditie. De speciale spelleiders zorgen ervoor dat plezier en uitdaging voorop staan. In deze tour gaat het niet om kennis over het werk van Maarten Baas, maar om ervaring en het gevoel. Persoonlijke inbreng in de groep en een andere beleving van kunst zijn de belangrijkste ingrediënten voor een verrassende en originele gang door de tentoonstelling. De expeditie is voor iedereen die het leuk vindt iets actiefs te ondernemen: jong en oud, alleen of samen. Een groep bestaat uit maximaal 12 personen, dus wees er snel bij.

Wanneer:  iedere zaterdag om 15:00 uur en zondag om 11:00 uur. Maandag 17 april biedt het Groninger Museum een extra expeditie om 11.00 uur. Duur: 1,5 uur.
Kosten: €3 voor volwassenen vanaf 19 jaar (plus geldig toegangsticket museum); kinderen en jongeren tot en met 18 jaar kunnen kostenloos meedoen.

Samenwerking
De Baas Expeditie wordt verzorgd door Gebied-B. Zij ontwikkelen trainingen, workshops en theaterlessen op het gebied van kunst, publiek en actualiteit. Gebied-B werkt onder meer samen met jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis en Toneelgroep Amsterdam. Ook stelden zij een verdiepingsprogramma bij het Oerol Festival samen.