Nieuwe toeristische campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’ gelanceerd in overvolle Allersmaborg

bijeenkomst Toeristisch Groningen te ezinge met Hans singelenberg Patrick Brouns anouk susan Thomas van Straten

Tijdens de bijeenkomst voor Toeristisch Groningen in de Allersmaborg is gisteren onder grote belangstelling de nieuwe meerjarige toeristische campagne “Er gaat niets boven Groningen” van Marketing Groningen gelanceerd.

De campagne toont beelden van het waddengebied, Nationaal Park Lauwersmeer en het Groninger Museum. De rode draad van de campagne vormt een ontdekkingstocht door de provincie Groningen die je langs magische momenten en bijzondere ontmoetingen brengt. Zo kun je wandelen op de bodem van de zee, overnachten op het donkerste plekje met de helderste sterrenhemel en op pedalen door de geschiedenis. In de campagne staan bijzondere locaties, ontmoetingen met toeristische ondernemers en het boeken van unieke arrangementen centraal.

De campagne wordt de komende jaren multimediaal ingezet met de focus op online en internationale kanalen. De beelden zullen op social media, in longreads in digitale kranten, online nieuwsbrieven en campagnesites te zien zijn in Nederland, België, Duitsland, Polen, Engeland, Denemarken en Zweden. De plannen worden ondersteund door de Provincie Groningen en Economic Board Groningen.

Toeristisch Groningen

De lancering vond plaats tijdens de bijeenkomst Toeristisch Groningen, georganiseerd door de provincie Groningen in samenwerking met de Recron, Hiswa, Koninklijke Horeca Nederland, het Routebureau Groningen en Marketing Groningen. De bijeenkomst is voor ondernemers en organisaties uit de toeristisch-recreatieve sector en bedoeld om elkaar te informeren over belangrijke ontwikkelingen in de sector. Gedeputeerde Patrick Brouns verrichtte de lanceringshandeling en NBTC markeerde met Marketing Groningen de meerjarige samenwerking op de Duitse en Belgische markt.

Foto: Hans Poll (directeur Marketing Groningen), Jurriaan de Mol (directeur Business Development & Operations NBTC), Patrick Brouns (Gedeputeerde provincie Groningen), Anouk Susan (Directeur NBTC Duitsland), Hans Singelenberg (dagvoorzitter).