De 23e Swingin’ in aantocht!

GRONINGEN – Op 15, 16 en 17 juni kan Groningen weer volop genieten van muziek, want dan vindt de 23e editie plaats van Swingin’ Groningen. Het publiek wordt getrakteerd op crossovermuziek zoals funk, soul en groove en alle andere muziekstromen die zijn ontstaan vanuit de jazz. Op 15 juni start het festival met de Noord Europese jazztalent contest. Welk talent mogen we dit jaar uitroepen tot het talent? Traditiegetrouw op vrijdag- en zaterdagavond een avondvullend programma. Dit jaar met live muziek vanaf 5 podia: het Waagplein, het Broerplein, de Ellebogen, het Uurwerkersplein en het Zuiderdiep. Op het programma staan zowel bekende artiesten als aanstormend talent. Onder de noemer ‘Talent Stage’ is op de verschillende podia een groot aantal talenten te zien en te horen! Swingin’ Groningen haalt graag talentvolle bands voor het eerst naar Nederland en geeft graag het laatste zetje om door te breken in de muziekindustrie. Het samengestelde programma is uniek, dit vind je nergens in Nederland en daarbuiten! Met de muzikale invulling op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zijn we er nog niet! Ook de gehele zaterdag staat in het teken van muziek! StadsKabaal is uitgebreid en vanaf 11:00 uur treden tal van bands op het Waagplein!

Meer informatie is te vinden op de website van Swingin’ Groningen (www.swingingroningen.nl) Noteer 15,16 en 17 juni alvast in de agenda en nodig alle muziekliefhebbers uit voor een top muzikaal weekend in Groningen!