Winnende bedenker ‘Het Hogeland’ laat zeehond vrij

BMWE – Afgelopen zondag, op eerste paasdag, liet Henk Haaijer samen met zijn twee zonen een zeehond vrij in zijn natuurlijke habitat. Het was de prijs die is verloot onder de bedenkers van de naam van de nieuwe gemeente ‘Het Hogeland’. De heer Haaijer ontving deze prijs ruim een week geleden uit handen van Koos Wiersma, burgemeester van gemeente De Marne.

‘Geweldig’

De familie Haaijer stapte zondagavond in de visserijhaven van Lauwersoog aan boord van een boot met de toepasselijke naam ‘Happy Seal’. Tijdens de tocht kreeg een aantal zeehonden die zijn opgevangen door Zeehondencentrum Pieterburen hun vrijheid weer terug door ze uit te zetten op een zandbank in de Waddenzee. ‘Het was geweldig’, geeft de familie Haaijer aan, ‘we hebben ervan genoten. Het uitzetten van de zeehond was heel bijzonder.’ Als extraatje kreeg de familie een picknicktas met streekproducten mee om de tocht te beleven onder het genot van een hapje en drankje.

Naam

Op dinsdag 28 maart 2017 werd bekend dat de nieuwe gemeente waarin de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum per 2019 opgaan, ‘Het Hogeland’ gaat heten. Uit de inzenders van de winnende naam trok  Marijke van Beek, burgemeester van gemeente Eemsmond, het winnende lot op naam van de heer Haaijer.