Damclub Winschoten gooit hoge ogen in Sneek

SNEEK/WINSCHOTEN – Afgelopen zaterdag werd in Sneek de 6e Regio cup dammen gespeeld. Er waren 42 jeugddammers aanwezig die op sterkte werden ingedeeld in 6 groepen. De dammers kwamen vanuit Drachten, Urk, Hoogeveen, Aldeboarn, Opeinde, Gramsbergen, Steenwijk en Sneek.  

Damclub Winschoten werd door 7 jeugddammers vertegenwoordigd. Demi Peters  uit Bad Nieuweschans kwam voor het eerst  in de hoogste klasse  uit. Behaalde  na een aantal spannende duels een formidabele 2e plaats, waarbij ze enkel  de poule winnaar als haar betere moest erkennen. Jorrit Ensing uit Drachten  behaalde hier de 1e plaats. Janick Lanting ook uit Bad Nieuweschans, nu in groep 3, vocht zich ook naar een formidabele tweede plaats. Hier behaalde Henri Schep uit Hoogeveen de 1e plaats.

Dat er bij zowel  Demi Peters als bij Janick Lanting potentie zit, blijkt wel uit het feit dat ze dit jaar  extra damtraining  gaan krijgen van top dammers, zodat  ze misschien nog beter richting de Nederlandse top kunnen. In groep 5 Haalde Nickey Loots,  uit Winschoten, na een zinderende barrage een verdiende derde plaats. Zijn Broer die pas een paar maanden  damt deed dapper mee in deze groep maar  viel echter wel buiten de prijzen. In groep 6 kwamen Dylano Stoter en Sky Koghee, beide uit Bad Nieuweschans, samen met Jamey Loots uit voor damclub Winschoten. Deze groep bestond uit 10 kinderen en ieder moest dan ook 9 wedstrijden spelen, wat erg zwaar is op 1 middag. De 8 jarige Sky stond tot de 4e ronde  op een gedeelde eerste plaats, maar door de zwaarte van zoveel wedstrijden ging het later wat minder makkelijk. Toch behaalde hij toch nog  een zeer fraaie 4e plaats. Dylano Stoter  ern Jamey Loots speelden deze middag ook heel verdienstelijk en eindigden samen in de middenmoot. Al met al een zeer geslaagde Regio cup voor Damclub Winschoten.