Galerie de Weergang in Garnwerd weer open

GARNWERD – Vanaf donderdag 4 mei staat de deur van galerie de Weergang in Garnwerd vanaf 11 uur weer open. Gedurende de eerste periode, die loopt t/m zondag 18 juni worden van Willy van der Duyn schilderijen, kleurenhoutsnedes en bewerkte foto’s geëxposeerd. Willy van der Duyn is geboren in 1950 in Nijmegen. Ze heeft aan de kunstacademie Minerva te Groningen de richting schilderen en grafiek gevolgd. Hierna volgden exposities in binnen- en buitenland. Ze won in 1998 in Duitsland de eerste prijs bij de grafiektentoonstelling in de Kunsthalle in Wilhelmshaven. Daarnaast is haar werk te vinden bij verschillende kunstuitlenen. Zoals Willy zelf zegt is het werk een resumé van opgedane beelden. De katalysator van de voorstellingen is de intuïtie. Er is geen concept of boodschap. Het werk is autobiografisch. Er wordt een brug geslagen tussen de binnenwereld en de buitenwereld. De werkwijze is associatief. Er is een beeld, een vorm, een gevoel, waar  zich  al werkend, als kristallen, dingen  aan vast hechten. De voorstelling bevindt zich tussen abstractie en figuratie. Het experiment en het toeval speelt een grote rol in het werk. Titels zijn een belangrijk onderdeel van het werk. Ze moeten dezelfde associatieve werking hebben als de voorstellingen. De schilderijen op doek zijn in gemengde techniek. De kleurenhoutsnedes ontstaan meestal met de zogenaamde reductietechniek. De oplage is beperkt. Het betreft vaak unica. De beschilderde foto’s bestaan uit abstracte foto’s alle 20x30cm die met acrylverf worden omgetoverd tot een totaal nieuw beeld. Natuurlijk is er weer van alles in stock, zoals werk van Heleen van der Tuin, Michiel Ragnar, Ton Stoltenkamp en Nel Conijn. Er zijn sieraden van Koos Bladt en Garnwerder kommetjes en Reitdiepvazen van Wim de Boer.

De galerie is te bezoeken op donderdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00u. http://madelonvanderkooy.wixsite.com/galeriedeweergang