Hermien Cats bij nationale 4 mei herdenking in Scheemda

SCHEEMDA – De nationale 4 mei herdenking in Scheemda met aansluitend de ‘Stille Tocht” vindt dit jaar plaats vanuit de Scheemder Kerk anno 1515 aan de Torenstraat 2 op 4 mei. Aanvang 19.00 uur. Sprekers zijn de voorzitter van het 4 mei Comité de heer H. van der Wal, de wethoudster van de gemeente Oldambt mevrouw L. Broekhuizen-Smit, twee leerlingen van de Eexter Basisschool (Sky Bakker en Lotte Draaijer) èn de gemeentelijke kinderdichteres Elianne Kiers.

Op het pijporgel speelt net als in het verleden de organist Mathijs Suur en de begaafde sopraan Hermien Cats brengt enkele liederen ten gehore onder begeleiding van de pianist Tekke Withaar.

Aansluitend de “Stille Tocht” naar het Joodse monument van Scheemda waar de gebruikelijke twee minuten stilte worden gehouden met het leggen van bloemen rond acht uur waarbij Jaco Jellema op de trompet speelt. Iedereen is welkom bij deze 4 mei herdenking en de toegang is gratis.