Stadskerk verandert in een stadsplein

Open Huis voor iedereen uit de stad en de omgeving

GRONINGEN – De Vrije Baptistengemeente Groningen (Stadskerk | VBG) organiseert op zaterdag 29 april een Open Huis. De Stadskerk aan de Friesestraatweg verandert voor één dag in een gezellig Stadsplein met allerlei activiteiten voor alle leeftijden. De Stadskerk deelt uit, daarom zijn alle activiteiten GRATIS!

Van 10.30 uur tot 16.00 uur is er van alles te doen in de Stadskerk. Zo is er een rondleiding in het kerkgebouw, waar o.a. ook colleges en tentamens voor de RUG worden gehouden.Er is een kledingbeurs en kledingherstel, er zijn mogelijkheden om je fiets te laten repareren, schoenen te laten stikken. Advies over je CV of werk, een knuffeldierspreekuur voor kinderen, vragen over huisdieren, over relaties. Het kan allemaal. En wat dacht je van het ‘beauty-plein’? Haren laten knippen, make-up, kleuradvies en fotoshoot, je even lekker laten verwennen! De hele dag is er taart bij de koffie, door gemeenteleden zelf gebakken. Een grote groep leden van de Stadskerk | VBG is afkomstig uit het Midden-Oosten, zij maken heerlijke hapjes die je kunt proeven op een gezellig terras, terwijl je luistert naar live muziek.

Een moment van bezinning mag je ook verwachten van een kerk, daarom is er een spirituele route, waar je even een moment van rust neemt en je gedachten laat gaan over je leven. Een andere route die je kunt nemen is een ritje op een pony! Of een ritje met de modelspoorlijn. Vele vrijwilligers uit de Stadskerk werken mee aan dit evenement om er een bijzondere dag van te maken, om uit te delen van wat we hebben, wat we kunnen en waar we blij van worden. Voor jong en oud is er deze dag iets te doen, iedereen is van harte welkom.

De Stadskerk | VBG wil op een praktische manier bijdragen aan het welzijn van de bewoners van Groningen. We willen een gemeenschap zijn waar iedereen zich welkom voelt. Meer informatie over het Open Huis is te lezen op www.kleurinstad.nl.