Westerwolde en Bellingwolde komen remise overeen

BELLINGWOLDE – In een meer spannende dan goede wedstrijd deelden streekgenoten Bellingwolde en Westerwolde zondagmiddag op het plaatselijke sportpark in Bellingwolde de punten. Na een 1 – 0 ruststand in het voordeel van Westerwolde trok de pas 17-jarige Kevin Rosevink uit een klutssituatie halverwege de tweede helft de stand gelijk. Daar waar Siddeburen nog steeds de gedoodverfd kampioen is, voor Bellingwolde dus een belangrijk punt in de strijd om de tweede plaats en de daarmee gepaard gaande deelname aan de nacompetitie. Voor Westerwolde een belangrijk punt om rechtstreekse handhaving in de vierde klasse te waarborgen. Maar gelet op de uitslagen op de andere velden zal het de komende weken voor de Vlagtwedder equipe nog bikkelen worden om voldoende punten te sprokkelen dit doel te verwezenlijken.

Op papier is de derby tussen Bellingwolde en Westerwolde altijd een krachtmeting die borg staat voor strijd, spektakel en sfeer. Al in de eerste helft kwamen al deze facetten in meer of mindere vorm om de hoek kijken. Door beide ploegen werd er met het nodige enthousiasme en de daarmee samenhangende inzet gestreden om elke meter en elke bal. Hoewel Bellingwolde de iets beter voetballende ploeg was, vielen er mooie kansen aan beide kanten te noteren. Dat er een strafschop aan te pas moest komen om de ruststand te bepalen, was te danken aan goed doorzetten van Rik te Velde van Westerwolde. In het strafschopgebied van Bellingwolde werd hij onreglementair gestuit en de scheidsrechter van dienst, de heer Schram, kon niets anders beslissen dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Arjen Heidekamp belastte zich met de penalty en schoot de bal in de 38e minuut dan ook feilloos in de voor de keeper rechterbenedenhoek. Met deze stand gingen beide teams richting de kleedkamer.

In de tweede helft een ongeremd aanvallend Bellingwolde. Westerwolde werd behoorlijk in de verdediging gedrukt en voor menig toeschouwer was het een kwestie van tijd eer de gelijkmaker zou vallen. In de 62e minuut gaf de scheidsrechter binnen de zestienmeter van Westerwolde een indirecte vrije trap wegens gevaarlijk spel. Door te vroeg inlopen van een verdediger van Westerwolde moest de bal overgenomen worden, waarna deze uit de al gememoreerde klutssituatie voor de voeten van Kevin Rosevink viel. Voor hem was het een koud kunstje om de verder prima keepende Henk Hebers te passeren. Hierna kreeg de wedstrijd weer een open karakter en was Westerwolde een paar keer dicht bij de winnende treffer. Cruciaal hierbij was de rol van de scheidsrechter bij het uit het doel slaan van de bal door een verdediger van Bellingwolde. In plaats van een strafschop voor Westerwolde gaf hij enigszins gemakkelijk een vrije trap aan Bellingwolde wegens het aanvallen van de keeper. Voor menig aanhanger van Westerwolde een dubieuze beslissing. Laatste wapenfeit in deze verder sportieve wedstrijd was een harde overtreding op invaller Roy de Jongh door de aanvoerder van Bellingwolde, die met een gele kaart dan ook goed weg kwam. Ook uit de toegekende vrije trap werd niet meer gescoord en derhalve moesten beide trainers, spelers en het in grote getale toegestroomde publiek deze middag genoegen nemen met een remise.

Volgende week speelt Westerwolde in Vlagtwedde tegen het reeds gedegradeerde Zuidlaarderveen. Voor de mannen van Loek Swarts zaak in deze wedstrijd de punten in eigen huis te houden, waarna er in de resterende twee wedstrijden dus nog enige punten gesprokkeld moeten worden om het verblijf in de vierde klas met een jaar te verlengen. Maar met de inzet van vanmiddag moet dat vast en zeker gaan lukken.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Harmen Huls – Ferdy Kuiper – Rudolf Riks – Arjen Heidekamp – Rik te Velde (60 e min. Bartel Geleijnse)– Frank Riks – Marco Boskers – Merijn te Velde – Martin Boer (75e min. Roy de Jongh – 88e minuut René Peereboom) – Jeremy Hekman

Amusementswaarde:   7                                                       Toeschouwers: 150