Gratis workshops in Kunstencentrum de Klinker

WINSCHOTEN – Zaterdag 13 mei van 13 tot 16 uur staat het Cultuurhuis de Klinker bol van de gratis activiteiten op het gebied van Muziek, Dans en Theater. Zonder aanmelding kunnen kinderen deelnemen aan workshops of spelletjes en in de hal zijn doorlopend optredens van leerlingen en docenten.

Sinds een paar maanden is de gemeentelijke muziekschool niet langer gemeentelijk maar onderdeel van Stichting Cultuurhuis De Klinker. Ook is de naam Algemene Muziekschool Oost Groningen veranderd naar Kunstencentrum De Klinker want we doen meer dan alleen muziek maken! Ook dans en theater zijn onderdeel van het aanbod van lessen en cursussen.

Het samengaan onderstrepen we tijdens de Open Dag feestelijk door het aanbieden van gratis workshops (djembé, kinderkoor, dans, theater), spelletjes en een tiental mini voorstellingen in de hal. Gewoon om 13 uur binnen komen lopen en je kunt meteen meedoen! Coördinator Harry van der Laan: “We openen onze deuren letterlijk voor iedereen om samen een leuke middag met activiteiten te hebben en dit kan figuurlijk deuren openen om iets te gaan doen op het gebied van Muziek, Dans en Theater. Het Kunstencentrum heeft de beste docenten in de regio en hier kun je echt een instrument leren beheersen of leren dansen en acteren. Wat sport is voor het lichaam is cultuur voor de geest. De optredens variëren van kinderkoor tot klassieke ensembles barok en blokfluit, van een theatervoorstelling tot danspresentaties. En er zijn bovendien korte optredens van groepen strijkers en blazers. En ten slotte zijn de inwoners van Oldambt en omstreken van harte welkom eens een kijkje te nemen in de keuken van het Kunstencentrum op de bovenste verdieping in de leslokalen en op de cursus informatiemarkt. Het Kunstencentrum is voor jong en oud en in elke stijl is er veel te kiezen. Wij heten u daarom van harte welkom in ons nieuwe jasje!’’

Iedereen die een instrument wil proberen of weer wil oppakken, of wil leren dansen of acteren kan een gratis kijk- of proefles volgen bij het Kunstencentrum. Contact opnemen voor een afspraak kan via kunstencentrum@indeklinker.nl of 0597-700270.