Eerste bouw in De Hoven gestart met Mondzorgcentrum Leek

LEEK – Nog voordat De Hoven, het nieuwste deel van de wijk Oostindie in Leek, bouwrijp is, is al gestart met de bouw van het eerste pand. Het gaat om een gloednieuwe praktijk voor mondzorg. Initiatiefnemer, tandarts en ondernemer ErikJan Hommes vestigt hier zijn praktijk die zich nu nog aan de Hulstlaan bevindt. De praktijk groeit uit zijn jasje en het pand aan de Hulstlaan is inmiddels gedateerd. Daarnaast zal ook een samenwerking tot stand komen in het nieuwe pand met praktijk Vrieling uit Nietap.

Professioneel mondzorgcentrum

Het nieuwe pand biedt straks ruimte aan mondzorg in de breedste zin;  behandelkamers voor tandartsen, preventie-assistentes en mondhygiënisten. Daarnaast is er ruimte voor het maken van prothesen en zal ook een implantologie-ruimte specifieke kleine operaties mogelijk maken. Deze ruimten zullen allen met de laatste voor handen zijnde technieken en instrumentarium ingericht worden. Maar de zorg voor een prettig verblijf gaat verder, vindt ErikJan. Met een ruime entree en wachtruimte wil hij zijn patiënten ontvangen in een ontspannen atmosfeer, met aangrenzend aan de wachtruimte een terras waar men bij mooi weer buiten kan wachten. ‘Naar de tandarts gaan’ moet niet langer een vervelende bijklank houden. Leuk zal het nooit worden… maar een vertrouwen wekkende moderne omgeving draagt zeker bij aan het professionele karakter van dit nieuwe mondzorgcentrum.

Duurzame bouw

Het pand is energiezuinig ontworpen en in grote mate zelfvoorzienend qua elektriciteit middels zonnepanelen. Er wordt zelfs geen gasaansluiting meer aangelegd. Al met al een mooie aanwinst voor de wijk Oostindie. Vanaf januari 2018 zal het team de patiënten hier van harte welkom heten!