Nic. bouwt verder met nieuw trainerskoppel

GRONINGEN –  Na een sterk zaalseizoen presenteert het bestuur van Nic. een nieuw trainerskoppel. Volgend seizoen is Jan Jouke Flokstra de hoofdcoach. Hij wordt daarbij geassisteerd door Thomas Echten. Anneke van Dijk gaat haar tweede seizoen in als teammanager en zal het team compleet maken.

Een herschikking in de staf was noodzakelijk nadat de huidige hoofdcoach Henk Jan Mulder kortgeleden aangaf na dit seizoen te vertrekken naar LDODK in Gorredijk. Mulder heeft dit jaar, samen met Flokstra en Echten, een professionaliseringsslag weten door te voeren bij Nic. Het sportieve resultaat was er naar. Nic. klopte dit jaar nadrukkelijk aan de poorten van de Korfbal League. In de play-off voor promotie werd echter nipt verloren. Het bestuur van Nic. kiest nu nadrukkelijk voor stabiliteit en voor het versterken van de organisatie. De presentatie van het duo aan de selectie is daar een belangrijk onderdeel van.

Interim-voorzitter Wiebe van der Ploeg: “De lijn die op sportief-technisch vlak is uitgerold trekken we door en met het duo Flokstra/Echten kan dat. Flokstra is een door de wol geverfde coach met ervaring op het hoogste niveau en bovendien heeft hij een Nic.-hart. Na een periode in de luwte pakt hij de handschoen als hoofdcoach weer op. Als bestuur zijn wij heel blij dat Flokstra beschikbaar is.” En over Echten: “Hij is leergierig en heeft bij het tweede bewezen dat hij het geleerde in de praktijk kan toepassen. Onder de vleugels van Flokstra schuift hij door naar het eerste team. Ze gaan het gezamenlijk oppakken.”

De ambitie blijft onveranderd de terugkeer en vervolgens langdurig verblijf in de League. Daar past een lange termijn beleid bij. Van der Ploeg: “Het afgelopen jaar kraakte het organisatorisch. Zo was er lange tijd geen voorzitter. Mede daardoor waren er ook weinig effectieve acties om sponsors te interesseren en dat terwijl korfbal op dit niveau veel te bieden heeft.”

Van der Ploeg stelt tevreden vast dat er door o.a. de play-off wedstrijden nieuwe energie is losgekomen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het versterken van de organisatie. Van der Ploeg: “Binnenkort verwachten we een nieuw bestuur te presenteren met een focus op die lange termijn doelen. Naast topsport zal er ook veel aandacht zijn voor de breedtesport en specifiek de jeugd.”

Foto: Nic.