Veenkoloniale rockband Høksons timmert aan de weg met nieuwe single ‘In de kost’

TER APEL – In de kost is de titel van de nieuwe single van Veenkoloniale rockband Høksons. De nieuwe single komt naar verwachting eind mei uit. Ook verschijnt er dan een videoclip, die te zien en horen zal zijn via vele mediakanalen, zoals radio en tv, muzieksites en social media. Høksons is afkomstig uit de regio Ter Apel-Emmen.

De single

De nieuwe single gaat over het arbeidersbestaan van werklui die altijd over ver moeten werken. “Ze zijn de hele week van huis, altijd in de kost. Op vrijdag lekker op tijd naar huis, maar op maandag weer gezeur”, licht Høksons-frontman Gert Huls. “Een leven dat draait om werk en weekend, daar gaat dit nummer over.”

Tournee

Onder deze noemer Zitten Doej Thuus Moar gaan de Høksons de komende maanden op tournee. De band speelt daarbij met name in Noord- en Oost-Nederland vele feesttenten en zalen plat met eigen werk en covers van Normaal. Er is nog wat ruimte in de agenda voor extra optredens, aanvragen kan bij frontman Gert Huls, tel. 06-52091264 of e-mail info@hoksons.nl.

Album

Tegelijk met de tour werken de Høksons ook aan een nieuw album. De voorlopige planning is dat deze studioplaat eind dit jaar verschijnt. In studio Het Atelier in Weiteveen zijn inmiddels zes nummers opgenomen. “Er is geen releasedatum vastgesteld”, zegt Huls. “We willen geen druk van een deadline, we doen het liever goed dan snel.”

De muziek

De Høksons zijn de godfathers van de Veenkoloniale rock. Het is een nieuwe loot aan de rock ’n roll stam. De geest van oer-dialectrockers Normaal waart altijd rond, maar boerenrock dekt de lading niet helemaal. “Onze muziek is in de loop der tijd rauwer, sneller en harder geworden”, zegt Huls. “We zijn eerder een boerenspeedrockband dan een feestband.” De invloeden van AC/DC, Volbeat, Motörhead en Status Quo zijn onmiskenbaar: “Veenkoloniale rock ‘n roll is rauw en recht voor z’n raap, met hart en ziel in Veenkoloniaal dialect. Van oud tot jong, rijk of arm, iedereen komt los.”

Kijk voor speeldata, locaties en andere informatie op www.hoksons.nl.