Weelderige Wierde; Tovenaar met verf en werkelijkheid

EZINGE – Op vrijdag 29 april 2017 opende onder grote belangstelling in Museum Wierdenland in Ezinge de tentoonstelling ‘Weelderige Wierde’ met werken van kunstschilder Matthijs Röling. “Er waren ruim tweehonderd bezoekers, veel meer dan we hadden verwacht”, aldus directeur Heidi Renkema, die gerekend had op zo’n vijftig belangstellenden. “Fantastisch!”

Het openingswoord was aan Heidi Renkema, gevolgd door Doumoar dat twee gevoelige nummers in het Gronings ten gehore brachten. Vervolgens nam een welbespraakte Bram van der Vlugt de microfoon over om het publiek – maar vooral zijn vriend en ’tovenaar met verf en werkelijkheid’ Matthijs Röling – toe te spreken in een woordrijk en bij tijden vertederend betoog over zijn verleden, het schilderwerk en de critici waartegen hij het lang heeft moeten opnemen. Daarna sprak Röling nog een dankwoord en was de opening van de tentoonstelling middels het verwijderen van het rode koord een feit.

De tentoonstelling ‘Weelderige Wierde’, met tuinschilderijen van Matthijs Röling is te zien tot en met 1 oktober 2017. Naast veel te kijken valt er ook veel te doen rond de tentoonstelling ‘Weelderige Wierde’. Er worden foto’s en films van Röling en zijn tuin getoond, bezoekers krijgen tips en adviezen voor een gezonde en natuurlijke tuin, en tijdens de georganiseerde wandelingen kan zelfs een kijkje worden genomen in de weelderige tuin van de kunstenaar. Data en aanvangstijden staan vermeld op de website van Museum Wierdenland.

Binnenkort is ook de bijbehorende catalogus verkrijgbaar. De datum van verschijnen wordt vermeld op de website.

 

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10, Ezinge
Tel (0594) 62 15 24
Info@wierdenland.nl
Www.wierdenland.nl