Wegwerkzaamheden in Opende

OPENDE – De gemeente Grootegast voert van 15 tot en met 19 mei werkzaamheden uit aan de kruising van de Drachtsterweg, Provincialeweg en Verbindingsweg in Opende. Omdat het straatwerk is verschoven, moet de kruising opnieuw worden bestraat. Ook worden er tegels aangebracht die de oversteekroute voor kinderen aangeeft. De kruising wordt deze periode volledig afgesloten voor autoverkeer.

Omleiding verkeer

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Kaleweg. De Hoflaan wordt afgesloten voor autoverkeer, maar is wel toegankelijk voor lijndiensten. Reizigers kunnen op de bus stappen bij de kruising Hoflaan en Provincialeweg aan de oostzijde van Opende of bij de rotonde Groningerstraat in Surhuisterveen. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de kruising.