Westerwolde wint met klinkende cijfers van Zuidlaarderveen

WESTERWOLDE – Bij de thuiswedstrijden van Westerwolde wordt al gedurende vele jaren een programmablaadje met verloting gemaakt. Zo ook deze zondagmiddag bij de thuiswedstrijd tegen degradant Zuidlaarderveen. Groot verschil met voorgaande programmablaadjes was, dat het de tegenstander niet lukte een selectie van spelers door te geven om te vermelden in deze uitgave. Tot vlak voor aanvang van de wedstrijd was het nog onzeker of er bij het team uit Zuidlaarderveen wel elf spelers aan de aftrap zouden kunnen staan. Toch kon scheidsrechter Koning uit Scheemda enigszins verlaat laten aftrappen met tweeëntwintig spelers op het veld. Na twee minuten spelen veranderde dit aantal al, toen een speler van Zuidlaarderveen geblesseerd moest afhaken en er geen invaller voor handen was. Westerwolde zegevierde daarna in een wedstrijd met een zuivere hattrick en een bijna hattrick op vrij simpele manier met 12 – 1.

Met de overgebleven tien spelers werd het dus voor Zuidlaarderveen geen al te fijne middag tegen het gretig spelend Westerwolde. De mannen van trainer Loek Swarts roken al vrij snel de kans deze middag het negatieve doelsaldo van één doelpunt te veranderen in een positieve score. De voorwaartsen van het Vlagtwedder team lieten er dan ook geen gras over groeien en na zeventien minuten stond men al op een comfortabele voorsprong van 3 – 0. Doelpuntenmakers waren achtereenvolgens Kevin v.d. Laan, Merijn te Velde en opnieuw Kevin v.d. Laan. In de 25e minuut wist Gideon Reitsma via een snelle uitbraak namens Zuidlaarderveen het net achter keeper Alex Otto te vinden. Even leek het erop dat de spanning in de wedstrijd terug zou keren, maar andermaal Kevin v.d. Laan ontnam Zuidlaarderveen deze illusie door in de 30e en 38e minuut nog tweemaal te scoren. Jammer genoeg geen zuivere hattrick voor de zwoegende middenvelder die deze middag als linksbuiten was gestart. Het doelpunt van Zuidlaarderveen onderbrak immers zijn reeks van drie achter elkaar gescoorde doelpunten in één helft. Met deze 5 – 1 voorsprong voor Westerwolde onderbrak de scheidsrechter de wedstrijd voor een welverdiende rust.

Een zuivere hattrick scoren lukte invaller Jeremy Hekman in de tweede helft wel. Tussen de 59e en 82e minuut wist hij de keeper van Zuidlaarderveen zelfs vier keer achter elkaar te passeren, zonder dat daar een andere treffer tussendoor kwam. Een prestatie van formaat die je zelden op de amateurvelden ziet. Daarvoor had hij in de 49e minuut ook al doel getroffen en daarmee de 6 – 1 gescoord, gevolgd door een goal van eveneens invaller Martin Boer in de 59e minuut. Laatstgenoemde speler tekende ook voor het slotakkoord. In de 85e minuut wist hij het twaalfde doelpunt voor Westerwolde te scoren, waardoor het negatieve doelsaldo werd omgebogen in een saldo van + 10. En gelet op de ranglijst zou dit voor Westerwolde over veertien dagen bij het opmaken van de eindstand in 4C wel eens van groot belang kunnen zijn. Deze klinkende 12 – 1 overwinning werd dan ook met instemming begroet door de trouwe Westerwolde-aanhang.

Voor Westerwolde volgen er nu nog twee finales. Volgende week zondag moet er in Hoogezand aangetreden worden tegen Kwiek en op 14 mei resteert de thuiswedstrijd tegen BATO. In de wetenschap dat er ook nog volop meegestreden wordt om de derde periode binnen te halen en om de nacompetitie te vermijden, een mooi affiche als afsluiting van een lange en in alle opzichten spannende competitie. Dat Siddeburen vandaag met de titel aan de haal ging is een felicitatie op zich waard. Maar met nog een aantal “prijzen” te verdelen staan er de komende weken nog behoorlijk wat belangen op het spel.

Opstelling Westerwolde: Alex Otto – Harmen Huls – Ferdy Kuiper (45 e min. Jeremy Hekman) – Rudolf Riks – Elroy v.d. West (45 e Martin Boer) – Arjen Heidekamp – Rik te Velde – Marco Boskers – Merijn te Velde – Roy de Jongh (45 e min. René v.d. Laan) – Kevin v.d. Laan

Amusementswaarde:   6                                                                      Toeschouwers: 80