Nickey en Hermann Loots geslaagd voor damdiploma

WINSCHOTEN – De 10-jarige tweeling Hermann en Nickey Loots uit Winschoten zijn woensdagmiddag 3 mei respectievelijk geslaagd voor het “Van der Wal” en “Wiersma wit” damdiploma. In het gebouw van SV  Bovenburen in Winschoten slaagden beide met glans voor hun examen. Het begon echter allemaal met het instuderen van de theoretische kennis, die nodig was om het “proefexamen” in beide disciplines af te leggen. Beide kwamen hier met goed gevolg doorheen, wat toegang gaf tot het echte examen. De Van der Wal cursus begint als basis met de grondbeginselen van het dammen en de daaropvolgende “Wiersma” cursus gaat langzamerhand dieper in op de theorie. Hermann is ondertussen gestart met de cursus “Wiersma wit” en Nickey maakt een begin met de “Wiersma zwart” cursus.