Overeenkomst over woningbouw op voormalig Westerburchtterrein Zuidhorn

Foto: Google Streetview

ZUIDHORN – De gemeente en projectontwikkelaar Extenzo Groningen B.V. hebben overeenstemming bereikt over de invulling van het voormalig Westerburchtterrein in Zuidhorn. Op 10 mei aanstaande tekenen wethouder Fred Stol en directeuren Sandor Greving en Jaap Oskam namens projectontwikkelaar Extenzo hiervoor de overeenkomst. De ondertekening vindt plaats in het gemeentehuis te Zuidhorn.

Woningbouw

In 2011 is het voormalig verzorgingstehuis de Westerburcht aan de W.C. de Withstraat in Zuidhorn gesloopt. De afgelopen jaren is de gemeente met diverse partijen in gesprek geweest over de ontwikkeling van het vrijkomend gebied. Tot voor kort lukte het geen van de partijen overeenstemming te bereiken met eigenaar Vestia  over de aankoop van de grond. Dit had te maken met de nasleep van de Vestia-affaire in 2011. Uiteindelijk is het ontwikkelaar Extenzo uit Groningen gelukt de gronden van Vestia aan te kopen. In het plan komen negentien woningen: zestien tweekappers en drie vrijstaande woningen. De gemeenteraad moet hiervoor nog een bestemmingsplan vaststellen.

Overeenkomst
In de overeenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar is een aantal afspraken opgenomen over het ontwikkelen van het terrein. Het terrein wordt op kosten van Extenzo Groningen B.V. bouwrijp gemaakt. Vanaf de Zilverschoon wordt een fietspad en een fietsbrug aangelegd naar het plangebied. Na realisatie van de woningen wordt het gebied woonrijp gemaakt en aan de gemeente overgedragen.

Verantwoordelijk wethouder Ruimtelijke ordening en wonen, Fred Stol: “We zijn blij dat er een nieuwe invulling komt op het Westerburchtterrein. De bouw van de negentien woningen vormt een mooie opvulling van het straatbeeld op deze prachtige locatie. Er is al belangstelling getoond voor wonen op deze plek.”

Informatieavond

Er komt nog een informatieavond voor bewoners uit de omgeving. Medio deze zomer start de verkoop van de woningen. Midden volgend jaar begint Extenzo Groningen B.V. met de bouw van de woningen. Belangstellenden voor de woningen kunnen telefonisch contact opnemen met de projectontwikkelaar via telefoonnummer (050) 5492750 of e-mail info@extenzogroningen.nl.