Trots op het Noorden: FC Groningen ‘uit’ naar gemeente Delfzijl

DELFZIJL – Ongeveer 100 leerlingen van basisscholen uit de gemeente Delfzijl waren op 19 april aanwezig bij een thuiswedstrijd van FC Groningen tegen PEC Zwolle. Dit gebeurde op uitnodiging van de voetbalclub, omdat de gemeente Delfzijl het initiatief ‘Trots op het Noorden’ van FC Groningen sponsort. Op donderdag 11 mei volgt ‘de return’ met een ‘thuiswedstrijd’ voor Delfzijl.

Activiteiten: voetbalclinic en quiz

Op 11 mei komt er een spelersbus van FC Groningen naar Delfzijl. Spelers van FC Groningen onder -23 en twee spelers uit de eerste selectie verzorgen op deze dag een voetbalclinic voor basisschoolleerlingen uit de gemeente. Naast de voetbalclinic wordt er een voetbalquiz met een maatschappelijk thema gehouden.’Door mee te doen aan dit initiatief wil de gemeente de levendigheid in de gemeente bevorderen, kinderen op een positieve manier in aanraking laten komen met sport en een gezonde levensstijl bevorderen’, aldus Delfzijlster wethouder Jan Menninga.

Programma

Om 09.00 uur ontvangt wethouder Jan Menninga basisschoolleerlingen van OBS Tasveld, OBS Jan Ligthart, OBS De Munte, OBS Hiliglo, BS Noorderbreedte, CBS De Meerpaal, CBS De Zaaier en CBS De Windroos in sporthal De Ringen te Delfzijl. De voetbalclinic vindt vanaf 10.45 tot 12.30 uur plaats op het Sportpark Centrum Delfzijl.

‘Uit- en thuisduel’

Het principe van ‘Trots op het Noorden’ is als bij een Europese of play-offwedstrijd: een uiten thuisduel. Delfzijl begon op zondag 16 april ‘uit’ in het Noordlease Stadion met het bezoeken van de competitiewedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle. De basisschoolleerlingen en relaties van de gemeente kregen voor deze gelegenheid een speciale FC-Delfzijl sjaal. Daarnaast zal de naam ‘Delfzijl’ worden toegevoegd op de tweede ring van het stadion van FC Groningen.

Sponsoren

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door: gemeente Delfzijl, Amasus Shipping B.V., MF Shipping Group, Wijnne & Barends, Wagenborg Shipping en Groothandel Delftechniek.