Modelrailgroep Veendam rijdt bij het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum

ZUIDBROEK –┬áDe samenwerking tussen het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek en de Modelrailgroep Veendam krijgt komend weekend weer een vervolg.
Dat weekend rijden de modeltreinen van de modelspoorclub weer hun rondjes op de grote modelbaan in het museumstation. Voor bezoekers van het museum is een kijkje bij de modelbaan gratis. Bovendien kunnen jong en oud hun rangeerdiploma halen. Liefhebbers van trams komen eveneens aan hun trekken bij de huidige wisselexpositie over stoomtrams. De stoomtrammodellen van ondermeer de OG (Stoomtramwegmaatschappij Oostelijk Groningen) en de NTM (Nederlandsche Tramweg Maatschappij) zijn te bezichtigen.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Watersstaatstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak. Ook is het museum dit jaar geopend tijdens Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag.