Nynke Stellingsma en Alice Vellinga nieuw in raad van toezicht Biblionet Groningen

GRONINGEN – Met ingang van 19 april zijn Alice Vellinga en Nynke Stellingsma benoemd als nieuwe leden van de raad van toezicht bij Biblionet Groningen. In opdracht van de provincie Groningen en 22 Groningse gemeenten daagt Biblionet Groningen de inwoners van de provincie uit om zichzelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten, cultuur te beleven en te delen. Het netwerk van Biblionet Groningen bestaat uit ruim 40 bibliotheekvestigingen, 80 bibliotheken op school en een back-office in de stad Groningen.

Nynke Stellingsma is directeur van muziekcentrum De Oosterpoort en van De Stadsschouwburg Groningen. “We zien in de culturele sector steeds meer een verbindingsmogelijkheid met bibliotheken. Een spannende ontwikkeling. Ik verheug me om meer te weten te komen van wat er leeft binnen de bibliotheken”, vertelt Stellingsma.

Alice Vellinga is bestuurder in de zorg en heeft lang bij de politie gewerkt. “Ik kijk er naar uit om de raad van toezicht te versterken. Ik vind het belangrijk om plezier in lezen over te brengen en hoe belangrijk het is dat lezen toegankelijk en bereikbaar is voor iedereen”, aldus Vellinga.

José van Schie, Marten Disberg en Noor van Leeuwen-Seelt zijn respectievelijk per 20 april 2016, 18 oktober 2016 en 29 januari 2017 afgetreden. De samenstelling van de Raad van Toezicht is nu als volgt, v.l.n.r. op de foto: Nynke Stellingsma, Alice Vellinga, Jur Stavast (voorzitter), Bert Derksen, Robert Wielinga.