Sportiviteit, strijd en passie tijdens Oldambtster Drakenbootrace

OLDAMBT – Zondag 21 mei is het zover, de haven in Winschoten staat dan in het teken van een spetterende strijd. Diverse teams doen tussen 11.00 en 16.00 uur mee aan de Oldambtster Drakenbootrace. Kom, moedig de teams aan en beleef de spanning die hierbij komt kijken!

Dit jaar zijn er twaalf teams die een parcours van 200 meter afleggen en proberen de snelste tijd te noteren. De indrukwekkende drakenboten zijn gevuld met een professionele stuurman, een trommelaar en 8 peddelaars. De trommelaar geeft de slag aan die de peddelaars moeten hanteren om zo snel mogelijk door het water te scheren. Indrukwekkend zijn de boten door hun uiterlijk, een drakenkop en -staart maken dat het een aantrekkelijk schouwspel is. Het geluid van de trommels maakt het spektakel compleet.

Een extra stimulans voor de deelnemers is de hoofdprijs van € 500,- dat ten goede kan komen aan een lokaal goed doel of een lokale (sport)vereniging. Ook is er een prijs voor de nummer twee beschikbaar gesteld van € 150,-. Maar onthoud: Meedoen en de onderlinge sportiviteit is belangrijker dan winnen!

Havenfestival Winschoten

Dit jaar vindt er naast de Drakenbootrace, die op zondag wordt georganiseerd, voor de eerste keer een tweedaags Havenfestival plaats. Op zaterdag 20 en zondag 21 mei organiseren de beheerders van de Jachthaven Winschoten allerlei leuke activiteiten. Er is een markt, aquaballen, touwtrekbaan, steltenloopclown, luchtkussen en noem maar op. De activiteiten starten beide dagen om 10.00 uur en duren tot 17.00 uur.