Grunneger Oavond bij Holland Casin

GRONINGEN – Op vrijdag 26 mei gaat er niets boven Groningen bij Holland Casino. In onze vestiging aan het Gedempte Kattendiep in Groningen staat op die avond onze provincie centraal. Onze gasten kunnen genieten van alles wat Groningen te bieden heeft en kunnen deelnemen aan het Grunneger Diktee om te zien hoe goed zij onze streektaal beheersen.

De avond gaat om 20:30 uur van start met een optreden in onvervalst Gronings door Swinder. Deze band is in Noord-Nederland vooral bekend van hun grootste hits Noar Stad, Twijde Hans en Vief Veur Elf. Om 21:15 uur en om 23:15 uur wordt het Grunnegs Diktee en Kwis gespeeld, onder leiding van Fré Schreiber, de streektaal deskundige van Groningen. Wie hieraan wil deelnemen moet op tijd zijn, want er is een beperkt aantal plaatsen.

Gedurende de hele avond kunnen gasten proeven van diverse lokale bieren en de lekkerste streekproducten (waarbij natuurlijk de ‘eierbal’ niet mag ontbreken). Om 22:30 uur is er een optreden van singer-songwriter Erwin de Vries. Hij won in april de Streektaalprijs in de categorie muziek voor zijn album De Noodzoak. De Vries sluit na de laatste ronde van het Diktee ook de avond af met een optreden.