Wethouder Potze opent vernieuwd schoolplein obs Willem Lodewijck

Onthulling logo OBS Willem Lodewijck Bourtange 2017. Foto: Huisman Media

Wethouder Wietze Potze heeft, onder toeziend oog van leerlingen, ouders en leerkrachten, het vernieuwde schoolplein van obs Willem Lodewijck in Bourtange geopend. De afgelopen periode heeft het schoolplein een complete metamorfose ondergaan. Er zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst en het plein is nu ook buiten schooltijden voor kinderen toegankelijk.

Onthulling logo OBS Willem Lodewijck Bourtange 2017. Foto: Huisman Media

Aanleiding voor de aanpassingen is een eerder gehouden buurtonderzoek. Hieruit kwam naar voren dat kinderen ook in de avonden, weekenden en vakanties op het schoolplein zouden moeten kunnen spelen. Daarvoor was het wel van belang dat er een uitdagend plein zou zijn met voldoende voorzieningen. Een werkgroep bestaande uit ouders ging hier vervolgens mee aan de slag.

Wethouder Wietze Potze (onderwijs) is erg tevreden met het resultaat. “Er ligt nu een prachtig schoolplein met voldoende voorzieningen waar kinderen op ieder gewenst moment kunnen spelen. Het plein van de Willem Lodewijckschool heeft daarmee een belangrijke dorpsfunctie gekregen.” Gelijktijdig met de opening van het plein, onthulde de wethouder ook het vernieuwde logo van de school. “Bij een school met een vernieuwd schoolplein en een gedeeltelijk nieuw team, past ook een nieuw logo. Met dit logo wordt het schoolgebouw meer zichtbaar in het dorp.”