Koek voor fietsers tijdens nationale ‘Fiets naar je Werk Dag’

Een groot aantal fietsers in Groningen is donderdag 18 mei tijdens de nationale ‘Fiets naar je Werk Dag’ verrast met een koek. Het presentje werd uitgedeeld door mascotte Kubie van Groningen Bereikbaar. De samenwerkingsorganisatie stimuleert het gebruik van de fiets naar de stad en greep deze dag aan om fietsers te bedanken. Dit gebeurde ter hoogte van Lewenborg, op de zogenaamde Fietsroute Plus tussen Groningen en Ten Boer. Veel forenzen en scholieren maken gebruik van deze nieuwe fietssnelweg.

Door de opkomst van de (high speed) e-bike wordt de fiets steeds geschikter als alternatief voor de auto. Groningen Bereikbaar heeft verschillende stimuleringsmaatregelen en motiveert mensen de fiets te pakken. Zo werkt de organisatie samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen om werknemers en studenten te interesseren voor de fiets. Verschillende lokale rijwielhandelaren hebben kortingsafspraken gemaakt met Groningen Bereikbaar voor de aanschaf van fietsen en e-bikes. De kortingsactie is te vinden op www.groningenbereikbaar.nl. Fietsers verschijnen fit en energiek op het werk en op school en helpen de stad bereikbaar te houden.

De Fietsroute Plus naar Ten Boer is een populaire route die eerder dit jaar in gebruik is genomen. Op een aantal drukke fietsverkeerroutes heeft de provincie Groningen comfortabele fietspaden aangelegd. Ze verbinden de omliggende dorpen Ten Boer, Zuidhorn en Bedum met de Groninger binnenstad. Ook naar Winsum is zo’n brede en veilige fietsroute gepland. Deze fietspaden kunnen grote stromen fietsverkeer aan en ze zijn ook geschikt voor snelle e-bikes. Na de zomer start de provincie met de aanleg van een fietssnelweg tussen Groningen en Assen.

Foto:
Groningen Bereikbaar deelt koeken uit aan forenzen en scholieren uit Ten Boer en omgeving.