Start e-bikeactie Stap op en Probeer Westerkwartier

ENUMATIL – Op de e-bike naar het werk fietsen, steeds meer mensen doen het. Vandaag, donderdag 18 mei, is de e-bikeactie Stap op en Probeer Westerkwartier officieel van start gegaan. Wethouder Henk Bakker (Gemeente Zuidhorn) heeft de eerste werknemers die meedoen aan deze actie in het zonnetje gezet.

Gratis een e-bike uitproberen

Werknemers in het Westerkwartier mogen een week lang gratis een e-bike uitproberen. Bij diverse fietsenhandelaren in het Westerkwartier staan speciale Stap op en Probeer-e-bikes klaar. Gemeenten hopen dat het goed bevalt en dat men vaker op de fiets of e-bike naar het werk gaat.

Henk Bakker, zelf fervent fietser: ‘De e-bike kan voor het woon-werkverkeer een prima alternatief voor de auto zijn. Met deze actie willen we mensen de e-bike zelf laten ervaren. We weten door andere fietsacties dat in het Noorden een fietsafstand van 10-20 kilometer naar het werk niet ongebruikelijk is. Door de e-bike komt bijvoorbeeld ook de stad Groningen voor meer mensen binnen fietsafstand. Daar is iedereen blij mee. Dat snap ik ook, je komt lekker fris aan op het werk, het is ontspannend om te fietsen en je staat in de avondspits niet in de file richting Groningen. En het is beter voor het milieu! Veel bedrijven in onze regio werken hard aan verduurzaming van bijvoorbeeld hun productieproces en mobiliteit. Samen met hen brengen we deze actie onder de aandacht bij werknemers.’

Op dit moment zitten op de e-bikes: Sander de Jonge (Koopman TransMission), Sjoukje de Windt (Beter Bio), Hans Boelens (Gemeente Leek) en Roelof-Jan Veenstra (Telecom Service). Hun fietservaringen worden binnenkort gedeeld via Facebook (@ebikeWesterkwartier). Mensen die ook een e-bike willen uitproberen kunnen voor meer informatie kijken op www.Stap-op-en-probeer-Westerkwartier.nl.