VV Westerwolde organiseert Westerwolds Voetbalkampioenschap

WESTERWOLDE – Als afsluiting van het seizoen 2016 / 2017 en als voorbereiding op het nieuwe seizoen organiseert de v.v. Westerwolde in de maand juni het Westerwolds voetbalkampioenschap. Zeven voetbalverenigingen binnen de toekomstige gemeente Westerwolde (de huidige gemeenten Vlagtwedde en Bellingwedde) nemen aan dit toernooi deel, te weten FC Ter Apel ’96, JVV, Wedde, ASVB, Veelerveen, Bellingwolde en Westerwolde. Alleen de v.v. Sellingen ziet af van deelname. Gelukkig kan en wil de v.v. Bellingwolde met twee teams aan het toernooi deelnemen, zodat via een eenvoudig systeem de organisatie van het toernooi toch kan plaatsvinden.

De wedstrijden zijn verdeeld over drie speelavonden. Op vrijdag 9 juni staat er om 19.30 uur binnen de eerste ronde een viertal wedstrijden gepland (zie toernooiposter). De vier winnaars van deze wedstrijden vormen de winnaarspoule en hieruit zullen twee wedstrijden worden samengesteld met de onderliggende gedachte dat iedere vereniging binnen dit toernooi minimaal één thuiswedstrijd speelt. Hetzelfde geldt voor de verliezerspoule. Na deze tweede speelronde, die op donderdag 15 juni (aanvang 19.30 uur) op verschillende complexen wordt gespeeld, zijn de ploegen bekend die in de finale om het kampioenschap van Westerwolde gaan spelen. Evenals de strijd om deze titel, zullen ook alle overige ontmoetingen plaatsvinden op zaterdag 24 juni op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. Op die dag wordt er om 18.00 uur afgetrapt  voor de wedstrijden om de 7e en 8e plaats en de 5e en 6e plaats. Om 20.00 uur beginnen dan de finale en de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. De wedstrijden staan onder leiding van scheidsrechters van de COVS Oldambt en Veenkoloniën.

De v.v. Westerwolde hoopt door het in het leven roepen van dit kampioenschap een bijdrage te leveren aan het overbruggen van de lange zomerstop. Voorgaande jaren organiseerde de vereniging in de maand juni een nederlaagtoernooi, maar hoopt door het organiseren van bovenstaand beschreven toernooi een leuk en goed alternatief te hebben gevonden. Met name de finaleavond op 24 juni kan een gezellige afsluiting van het seizoen worden.

Het initiatief tot dit toernooi wordt ondersteund door de besturen van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde. Middels een aanbevelingsbrief riepen zij onlangs de acht voetbalverenigingen binnen hun gemeentegrenzen op deel te nemen aan dit toernooi met de hoop dat er een mooie samenwerking tussen de voetbalverenigingen binnen de nieuwe gemeente Westerwolde kan ontstaan. Bestuurders van beide gemeenten zullen de aftrap van het toernooi verrichten en men zal ook de door hen gesponsorde prijzen op de slotavond uitreiken.

Mocht de formule voor dit eerste Westerwolds voetbalkampioenschap succesvol zijn, dan wordt overwogen in 2018 het toernooi weer te laten plaatsvinden, maar dan met de slotavond bij een andere vereniging binnen de nieuwe gemeente.