Wildervank JO19-1 wint afgetekend

WILDERVANK – De A1 junioren van Wildervank wisten heel goed wat er op het spel stond. En ze hadden blijkbaar van oefenmeester Jos Kuiper de boodschap mee gekregen om een goede wedstrijd te spelen en dat ze voorin ‘scherp’ moesten zijn. Zo scherp als een mes dus. Dat begrepen deze youngsters heel goed en na 90 minuten stond er een eindstand op van 4-0 in het voordeel van Wildervank. Door deze verdiende zege mag Wildervank uitkomen in de volgende ronde van de nacompetitie.

Dan moet de ploeg van de trainers Jos Jager en Piet Kuiper in die ronde weer een thuis- en uitwedstrijd spelen. Als de Wildervankers zonder kleerscheuren verder gaan dan hebben ze de finale bereikt van de nacompetitie. Mochten de Woortmanslaan bespelers die partij winnend afsluiten dan is het pas echt feestvieren. Want dan hebben ze hun doel bereikt. Dan is er voor de roodhemden volgend seizoen hoofdklasse voetbal te bewonderen.

Oefenmeester Piet Kuiper hoopte hoogstwaarschijnlijk dat ze hun tegenstander direct onder druk moesten zetten. Sviero van Zwol begreep dat heel goed, maar zijn voeten konden niet de raad van zijn hersenen volgen, anders was het wel een doelpunt geworden. De thuisclub kreeg moet en dacht waarschijnlijk ‘we moeten onze fans niet teleur stellen’. Maar toch moesten de Wildervankers op hun hoede blijven want het gevaar ligt natuurlijk altijd op de loer. Het was Veendammer Reint Koetje die een ‘vlammend’ schot van zijn voeten liet vertrekken. Maar Wildervank-doelman Richard Zuidema was de ‘reddende engel’.

Maar naar een kwartier spelen kwam Wildervank op een 1-0 voorsprong. Een goede combinatie ging hieraan vooraf. Het leer ging van Mark Siccema naar Marco Poot, die onderuit werd gehaald. Een vrije trap dus voor Wildervank. Poot belastte zich met dit karweitje en schoot de 1-0 binnen. Een goed begin van Wildervank. En dat geeft de burger van de plaatselijke club moet. Maar twee minuten later was het ‘billenknijpen’ bij de thuisclub. Bijna werd het 1-1 maar doelman Ricard Zuidema van Wildervank werkte hier niet aan mee. Het bleef dus 1-0. Op dat moment waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Maar op het moment dat je reuring krijgt op het veld wordt het spannend.

Na 37 minuten spelen verprutst Marco Siccama namens Wildervank een doelrijpe kans. Maar dat was uitstel van executie. Maar Giovanni van Boekholt scoorde 2-0 voor Wildervank. En qwa spelbeeld was dit dan ook een terechte voorsprong voor de thuisclub. Veendam kon in die fase niet echt een ‘vuist’ maken. Meer dan wat ‘speldeprikken’ zat er niet in voor de Veendammers. In de 38ste minuut kreeg |Wildervanker Martijn Jager van scheidsrechter een gele kaart voor een zware overtreding. Ja, en zulke handelingen is totaal overbodig, daar benadeel je je eigen ploeg mee. Twee minuten voor rust moest Wildervank-doelman Zuidema handelend optreden op een ‘vlammend’ schot van een Veendammer. En daarna was het thee drinken.

De Veendammers waren nog maar net aan de tweede helft begonnen of Mike Waaier liep tegn een gele kaart aan. Op dat moment ging Wildervank wisselen. Oefenmeester Kuiper wisselde Giovanni Boekholt, Marco Poot en Erwin Bruining. Na 65 minuten spelen volgde een vloeiende aanval van Wildervank. Wildervanker Rowin Kraan zette Sviero van Swol aan het werk Maar de laatste kon deze goed opgezette aanval niet het gewinste resultaat geven. Hij mistte voor open doel. Wildervank kreeg de ruimte omdat Veendam druk zetten op de Wildervanker ‘vesting’. Na 64 minuten wisselde Veendam om vers ‘bloed’ in de ploeg te krijgen. Jeffrey van der Tuuk en Julian Krog kwamen bij Veendam in de ploeg. En Jeffrey van der Tuuk en Mike Waaijer werden allen naar de kant gehaald. Vier minuten later wisselde Wildervank ook. Boudewijn Blaauw kwam in het veld voor Mark Siccama.

Maar in de 84ste minuut maakte Wildervanker Mark Menting aan alle ilussies bij Veendam een eind. Op het moment dat Veendam meer op de vijandelijke helft terecht kwam voerde Wildervank een messcherpe uitval uit en Mark Menting schoorde de 3-0 voor Wildervank. En de 87ste minuut was het Wildervanker Saviero van Swol net naast schoot. En Sander Spijker schoot voor Wildervnk net langs de verkeerde kant van de paal. Je zou bijna zeggen dat Wildervank medelijden had met Veendam. Maar in de 88ste minuut was het Boudewijn Blaauw die de 4-0 aantekende.

Maar de ‘weg’ daar naar toe is nog lang. Maar het kan.