Witte voetjes voor Bellingwolde, Wedde en Vriescheloo

PROVINCIE Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff gaat maandagavond 29 mei samen met de politie, raadsleden, inwoners en woningcorporatie Acantus de straat op om ‘witte voetjes’ uit te delen in Bellingwolde, Wedde en Vriescheloo. De witte voetjesactie is een preventieve actie om inwoners alert te maken en zo inbraken en diefstallen te voorkomen.

Inwoners die het inbrekers gemakkelijk maken, ontvangen een flyer in de vorm van een wit voetje. Op de flyer staat een waarschuwing: ‘Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn’. Het doel van deze actie is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping als ramen en deuren niet goed zijn afgesloten. De voetstap is niet bedoeld om inwoners te laten schrikken, maar om aandacht te vragen voor de gelegenheid die aan dieven geboden wordt om eenvoudig hun slag te slaan.

Preventietruck ‘Stop woninginbraken’

Op zaterdag 3 juni 2017 staat de preventietruck ‘Stop woninginbraken’ in Blijham. In de truck wordt voorlichting gegeven over inbraakpreventie door de wijkagent en een medewerker van de politie. Ook is er iemand van de gemeente aanwezig.

Benieuwd wat je zelf kunt doen om woninginbraak te voorkomen? Bezoek dan op zaterdag 3 juni tussen 9.00 en 12.00 uur de truck op het plein tussen de Omloop en de Raadhuisstraat in Blijham, vlakbij het VVV kantoor.