Hemelvaartsdag races in Ter Apel goed bezocht

TER APEL – Onder zeer zomerse weersomstandigheden werden er op Hemelvaartsdag voor de tweede keer dit jaar ovalraces verreden op het circuit de Polderputten in Ter Apel. De inzet was het scoren van punten voor het NK Ovalracing. Zo’n 80 coureurs streden in diverse klasses om de dagprijzen. Onder het toeziend oog van vele toeschouwers waren er weer vele spectaculaire races te zien.

Regionaal succes was er in de juniorenklasse. Hierin mogen jongeren vanaf 11 jaar deelnemen in een raceauto met max 1000 cc. Jarno Emming uit Ter Apel scoorde van de acht deelnemers de meeste punten. Maar er was sterke concurrentie van nieuwkomer Dani van Haarlem uit Doetinchem, hij debuteerde afgelopen donderdag op het circuit in Ter Apel.

In de Standaardklasse 1400 was het een ongemeen spannende strijd. Alfred van Klinken uit Valthermond wist na drie races één punt meer te scoren dan concurrent Stefan Arends uit Roswinkel. Marco Bontjer die eveneens woonachtig is in Valthermond scoorde na drie fraaie races evenveel punten als Arends, maar werd door een minder resultaat in de finale als derde over de wedstrijddag geklasseerd.

Op het hoogste niveau bij de National Hotrods waren de verschillen onderling minimaal. Deze mannen die hoge snelheden halen vochten om elke meter. Jeffrey Zwiep uit Valthermond was de sterkste. Door twee van de drie races te winnen werd hij bekroond tot dagwinnaar. Achter hem wist Reimon Bos uit Noord-Sleen als tweede te finishen. De vier Ter Apelers die in deze klasse actief zijn eindigden op de plaatsen vier tot en met acht in het klassement. Van hem wist Mark Teuben de meeste punten te scoren. Hij werd achter John van den Bosch uit Rosmalen vierde in het dagklassement.

Al over anderhalve week staat de volgende wedstrijd op het circuit de Polderputten in Ter Apel gepland. Dan is er naast de stijd om de punten voor het NK ovalracing in de reguliere klasses veel spektakel te bewonderen. Zo’n vijftig bangerstox coureurs gaan dan in deze klasse, waarin onderling contact is toegestaan, met elkaar de strijd aan.

Uitslagen dagklassement 25-05-2017

Juniorenklasse; 1. Jarno Emming, Ter Apel, 36 pnt. 2. Dani van Haarlem, Doetinchem, 32 pnt. 3. Jesse van den Akker, Nuland, 31 pnt.

Standaardklasse 1400; Alfred van Klinken, Valthermond, 31 pnt. 2. Stefan Arends, Roswinkel, 30 pnt. 3. Marco Bontjer, Valtermond, 30 pnt.

Standaardklasse 2000 (onder voorbehoud van nog uit te voeren herkeuring); 1. Merlin Beganovic, Nw. Weerdinge, 32 pnt. 2. Jordan Wolters, Raalte, 32 pnt. 3. Jeffrey Zwiep, Valthermond, 30 pnt.

BMW 325i e36; 1. Kevin Zwiep, Schoonoord, 57 pnt. 2. Thomas Veldkamp, Schoonoord, 54 pnt. 3. Iwan Heins, Schoonoord, 53 pnt.

2litre Hotrods; 1. Gerton Boes, Coevorden, 60 pnt. 2. Christian Baer, Monchengladbach, 54 pnt. 3. Roland Sudniks, Straelen, 49 pnt.

National Hotrods; 1. Jeffrey Zwiep, Valthermond, 59 pnt. 2. Reimon Bos, Noord Sleen, 53 pnt. 3. John v.d. Bosch, Rosmalen, 51 pnt.

SuperRods (divisie Sport); 1. Andre de Boer, Schoonoord, 34 pnt. 2. Edward Jan Walsma, Joure, 34 pnt. 3. Theo de Boer, Meeden, 31 pnt.

SuperRods (divisie Super); 1. Rene Teerink, Halle, 36 pnt. 2. Erwin v.d. Meer, Hoogersmilde,  33 pnt. 3. Niek Damstra, Giekerk, 30 pnt.