Museumstation geopend tijdens Pinksterweekend

ZUIDBROEK – Vijftien jaar geleden was het station Zuidbroek voor het eerst in jaren weer geopend voor het publiek, tijdens een Open dag van het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Nu, inmiddels gerestaureerd en ingericht als spoorwegmuseum, is het museumstation het gehele Pinksterweekend geopend. Zowel zaterdag, zondag als ook op Pinkstermaandag kunnen bezoekers van het museum naast de vaste expositie, die de geschiedenis van trein en tram in het Noorden van Nederland weergeeft, eveneens de
wisselexpositie over de stoomtram bekijken.

Eenmaal boven aangekomen, wacht de filmzaal. Een doorlopende filmvoorstelling maakt het bezoek compleet en biedt tevens de mogelijkheid een heerlijke kop koffie te nuttigen.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Met uitzondering van zon- en feestdagen is het museum ieder weekend geopend van 10.00 tot 17.00 uur.