Groninger Museum organiseert borgenexcursies

GRONINGEN – Het Groninger Museum start zondag 4 juni met speciale excursies naar de Groninger borgen. Op het programma staan de Fraeylemaborg in Slochteren, de Menkemaborg in Uithuizen, Landgoed Nienoord in Leek en Landgoed Verhildersum in Leens. Iedere zondag gaat de excursie naar één van deze borgen. Professionele museumdocenten vertellen onderweg historische bijzonderheden.

Een ticket kost € 15 (met Museumkaart € 10) en is uitsluitend te koop aan de kassa van het museum. Tickets zijn vanaf donderdag 1 juni te koop. De borgenreis is een aanvulling op de tentoonstelling Rijk in Groningen – Borgen en Stadspaleizen 1600-1800. De vooraanstaande Groninger families in de 17e en 18e eeuw woonden op borgen en in stadspaleizen. Om hun macht te tonen lieten zij ontelbare werken maken door kunstenaars, zilversmeden, meubelmakers, houtsnijders en glas-in-loodschilders. De meeste daarvan zijn verdwenen, maar uit bewaard gebleven afbeeldingen, bouwfragmenten en huisraad is de rijkdom nog te zien. Rijk in Groningen – Borgen en Stadspaleizen 1600-1800 brengt de grootste schatten uit Groningen samen. De tentoonstelling is te zien tot en met 12 november 2017.

De Groninger Museum borgenexcursies zijn een samenwerking van het Nationaal Bus Museum, Menkemaborg, Fraeylemaborg, Landgoed Nienoord, Landgoed Verhildersum, Verhalen van Groningen, Marketing Groningen en het Groninger Museum. Kijk voor meer informatie op groningermuseum.nl/borgenbus Foto: de Menkemaborg in Uithuizen.